Hruškový koláč s medom a levanduľou

archaa - fotkaarchaa, 2. novembra 2014
Hruškový koláč s medom a levanduľou
Foto: archaa

Jednoduché a skvelé!

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
5 ks
4 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Lístkové cesto vyváľame a vložíme do papierom na pečenie vystlaného plechu. Hrušky ošúpeme, rozkrojíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na jemné plátky. Lístkové cesto potrieme 3 lyžicami medu, zahneme okraje cesta, poukladáme plátky hrušiek a posypeme levanduľou. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-40 minút. Upečený ešte pokvapkáme zvyšnou 1 PL medu a ihneď podávame

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Kolacik moze byt velmi dobry.Nezvycajna kombinacia,len by som ta chcela poprosit aka teplota-vyhriata rura na kolko?lebo listkove sa pecie pri 200 st,ale hacik je v tom,ze je tam hruska,takze mohla by si upresnit,prosim.
@jozka2 : rúru treba vyhriať na 200 st a piecť takisto. 180 stupňov odporúčam len v tom prípade ak by ste hrušky nakrajali hrubšie. Inak nakrájať na jemné plátky :)
@Archaa , Slávuška, všetko s hruškami - aj samotné hrušky - milujem... si ma týmto koláčom dostala, spravila mi týmto receptom radosť... jednoduché a tak dokonalé... a levandula tomu dala punc výnimočnosti... tlieskam ;) 5*

Pridaj komentár k receptu: