Macerát z levandule

marcy - fotkamarcy, 20. septembra 2011
Macerát z levandule
Foto: marcy

každý rok si pripravujem z vlastnej " úrody " veľmi dobré skúsenosti pri ošetrovaní tela po návšteve kúpalisk,či verejnej sauny :)

Suroviny

2 dcl na zaliatie
2 hŕste usušená -kvety




Postup

  1. 1

    Nastrihám usušené kvety levandule,zalejem olejom,nechám macerovať 10 dní.Potom prefiltrujem cez gázu,poriadne odstredím.Držím v tmavej miestnosti,pridávam aj do kúpeľa.Tento macerát ma zachránil od kortikoidných mastí,lekárka neverila :-DD

Diskusia k receptu

danculka
Verím,že ti to pohohlo,aj ja používam rôznetinktúry z prírody a som spokojná,ukladám...
jerica
kby tak na črevá , dobre je si to uložiť aj spraviť , herpés,kútiky je tiež jedno z tých boľačiek , určite príde vhod:-))
marianne69
hmm,taketo ja zbieram,smer:- chlievik domaca lekaren:-) takto podobne ja robievam jansky olej,zalejem trezalku(lubovnik bodkovany) olejom a necham vyluhovat,vynikajuci pri popaleninach a inych neduhoch...mam ho niekde ulozeny, musim vykutrat,uz davno som nerobila....
orchidea
Pestujem doma levandulu, zatiaľ som ju sušila len na okrasu, urobím si vždy z usušených kvetov kytičku a vo vázičke pekne vonia, olej z nej mám len kupovaný, potešil ma tvoj recept, aspoň viem ako si mám sama pripraviť olej. Vďaka za nápad.
marcy
tak,tak :) niet nad domácu apatieku.Trezalkový olej robievam hlavne partnerovej mamine,na masáže....ľaliový alkoholový macerát je tiež hodnotný pomocník ...silné trio v mojej špajzke
garanco
Dobrá rada, levanduľu si tiež pestujem, olej idem hneď urobiť!
remcula
No, já nemám ponětí, kde bych levanduli vzala. Moc se mi to líbí.
marcy
@remcula :-) jarmoky,či trhy....alebo obchod so zdravou výživou,dokonca sa oplatí rozpárať vrecúško proti moliam
marianna76
tiež mám a aj suším, a do kúpeľa si dávam len tak odvar zo sušenej. ale skúsim aj takéto
zolik
Marcy merci ! Super recept, idem uz aj robit. V Body shope stoji 150ml levanduloveho masazneho oleja 19,90 € !! Levandulu mam vlastnu a olivovy olej v zasobe.
bejgi
@marcy , perfektný liek, mám vysušenú levanduľu a ako často používaš do kúpela?
violeta
skoda, ze som tento recept nenasla skor, pouzivam na tento problem modru indulonu. po tohtorocnej urode urcite spravim, zatial ukladam:)
sardinia60
Veľmi dobrý recept.... chcem vyskúšať, ale môže ísť na macerát čerstvá levanduľa, alebo len sušená? Ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia