Štíhlejší do plaviek:
10 koláčikov, ktoré si môžete vychutnať bez výčitiek
Plavková sezóna sa blíži, rozhodli ste sa do leta čo-to zhodiť, ale aj v diétnych časoch vás prenasleduje chuť na sladké? Vytipovali sme...
4 minúty čítania
Varecha 20/2021:
Lákavé prvé ovocie
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 21. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na cisársky trhanec
Cisársky trhanec má svoj pôvod v Rakúsku, ale poznajú ho po celom svete. Výnimkou nie je ani naša Varecha. sk, pozrite si...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Lilkový valčík
Ach, kdeže sú tie časy... Chodili sme do základnej
školy v „kláštore“ a šantili sme v modranskom
chotári.
3 minúty čítania
Nenápadná ale dôležitá:
10 chutných nápadov s jarnou cibuľkou
Lahôdkovú cibuľku so zelenou vňaťou akosi samozrejme využívame ako doplnok v rôznych jedlách, ale ona dokáže zahrať aj dôležitejšiu úlohu. Pozrite sa!
5 minút čítania
Varenie ho baví:
Herec Jozef Vajda miluje lokše a domáci chlieb
Herec Jozef Vajda sa stará nielen o svoju dušu, ale aj telo – cvičí a dáva si pozor na stravu. Dôležité je podľa...
5 minút čítania
Čo dokáže cukor a soľ:
Urobte si domáci slaný karamel a potom aj chutný dezert
Karamel vyladený troškou soli, to je jednoducho návyková záležitosť. Slaný karamel môžete použiť na vyšperkovanie svojich zákuskov, tortičiek ale aj palaciniek alebo...
4 minúty čítania
Varecha 19/2021:
Majstrovské grilovanie
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 14. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Pani Naam:
Keď thajské jedlo, tak s originálnymi surovinami
Dnes sa chcem trochu venovať surovinám, ktoré v thajskej
kuchyni používame. Lebo základom každého varenia je používať originálne prísady.
4 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
5 najklikanejších receptov na plnený rezeň Cordon bleu
Slávny plnený rezeň pochádza z Francúzska a názov získal podľa vyznamenania najlepších kuchárov - Cordon bleu, v preklade Modrá stužka. Ide o vypražené teľacie mäso v trojobale, naplnené šunkou a syrom s modrou plesňou alebo ementálom, či goudou....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Špargľa pani Chevetovej
V bratislavskom vydavateľstve Tatran vyšlo v roku
1987 excelentné „písanie“ múdreho a prezieravého
muža, kráľa francúzskej gastronómie, s názvom
„Fyziológia chuti (Úvahy o gastronomickom umení)“.
2 minúty čítania
Máj bryndze čas:
Vychutnajte si slovenský poklad na 10 spôsobov
Najlepšiu povesť má májová bryndza. Vychutnať si ju nemusíte len na haluškách. Urobte si slaný koláč, karbonátky alebo plnené zemiaky. Naša...
4 minúty čítania
Lucia Okoličányová:
Keď už niečo uvarím, tak to stojí za to
Lucia Okoličányová je zakladateľkou nordic walkingu na Slovensku. Chôdza s paličkami je ide skvelo, jej techniku odborníci označili za najlepšiu na svete...
5 minút čítania
Oslaďte im život:
10x minitortičky pre všetky mamičky
Nezabudnite, že nedeľa patrí všetkým mamám, mamkám, mamičkám. Poďakujte sa im za ich lásku, starostlivosť a potešte ich sladkou tortičkou....
4 minúty čítania
Varecha 18/2021:
Špargľa, ako ju nepoznáme
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 7. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
TOP 30 receptov (apríl 2021):
Je to potvrdené, domáce pečivo je naj!
Aj apríl bol bohatý na nové recepty, ktoré ste pridali k nám na Varecha. sk. Pozrite sa, ktorý recept sa užívateľom páčil...
12 minút čítania
Fedor Malík:
Bryndzové palacinky
Do našich kuchýň zavíta májová bryndza. Vraj najlepšia, najvoňavejšia a najšťavnatejšia.
3 minúty čítania
Z parapetu či zo záhradky:
10 receptov, v ktorých hrá prím svieža pažítka
Zvykli sme si ňou ozdobiť chlebík natretý maslom, uvarené zemiaky či omeletu. Svieža zelená pažítka však vďaka svojej jemne pikantnej chuti môže zohrať...
4 minúty čítania
Spevák a skladateľ Bystrík:
Milujem sladké jedlá a bez sladkostí si neviem predstaviť deň
Spevák a skladateľ Bystrík Červený má na konte päť albumov ale ako mu to ide v kuchyni?
5 minút čítania
Májová SÚŤAŽ:
Ľúbte, varte, pečte a pridajte recept, vyhrať môžete čistič okien
Máj lásky čas no a láska predsa ide cez žalúdok. Keď budete svojim milým vyvárať a vypekať, pridajte rovno recept aj k nám...
6 minút čítania
Majster varešky Miloš Mikuš:
Ako je to vlastne s tým špenátom?
Azda žiadna potravina nás nepolarizuje tak veľmi ako špenát. Nedá sa tolerovať – buď ho milujete, alebo neznášate.
3 minúty čítania
Upečiete bez námahy:
Oslávte Sviatok práce s koláčmi takmer bez práce
Vraj bez práce nie sú koláče... My sme však pre vás našli 10 receptov na výborné koláče, ktoré upečiete takmer bez námahy...
4 minúty čítania
Aby ste boli zdravší:
Nemusíte sa vzdať mäsa, objavte výhody flexitariánstva!
Čoraz populárnejším trendom spájaným so zdravým životným štýlom sa stáva flexitariánstvo. Ide o spôsob stravovania, ktorý spája pozitíva vegetariánstva s možnosťou občas si...
7 minút čítania
Varecha 17/2021:
Prekvapenia z bryndze
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 30. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na bravčovú panenku
Bravčová panenka nie je najlacnejšia, preto by bola škoda pokaziť ju nesprávnou prípravou.
Je výborná len tak narýchlo opečená na panvici, ale...
5 minút čítania