DJ Mairee:
Dbá na vyváženú stravu, ale čomu nezdravému nedokáže odolať?

Nora Krchňáková, TV Varecha, 23. júna 2022     5 minút čítania

Aj vo svete známy DJ Mairee sa snaží zdravo stravovať, ráta si energetický príjem, jedna vec mu však robí problém...



Miro Svatý alias DJ Mairee predviedol svoje kuchárske zručnosti v kuchynskom štúdiu TV Varecha.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Miro Svatý alias DJ Mairee, rodák zo Svätého Jura, je jeden z mála slovenských dídžejov, ktorých meno je aj vo svete skutočným pojmom. Uznávaný hudobný producent a dídžej zažil so svojou skladbou Papapa na slovenské pomery nevídaný úspech a dočkala sa miliónov prezretí.

Ste zaneprázdnený hudobník, ako vyzerá váš jedálny lístok?

Je to rôzne podľa období, ktoré práve prežívam. Aj keď som na turné, dokážem jesť vyváženú stravu a nahrádzať bagety z pumpy vopred pripraveným jedlom alebo aspoň proteínovými tyčinkami. Ale niekedy v tej hektickosti človek úplne uletí a natlačí do seba naozaj piate cez deviate...

Varíte si denne? Aké sú vaše tipy na zdravé a rýchle jedlá?

Odkedy bývam v Prahe, kde mi donesú jedlo od výmyslu sveta do dvadsiatich minút, tak si varím minimálne. V minulosti som fungoval na minútkach. Panvica, aspoň tri druhy mäsa na nikdy sa nekončiacich variáciách korení a príloha zelenina alebo opražený bielkovinový chlebík. Aj zdravšie variácie ryže sú priechodnou prílohou.

Ktorým jedlám neviete odolať? Máte nejaké stravovacie neresti?

Sladké. Proste, vôbec neviem odolať sladkému. Akokoľvek sa držím vyváženej stravy a rátam energické príjmy – gramáže bielkovín, sacharidov a tukov, aj tak si tam musím nechať rezervu na nejakú sladkosť. Darmo, cukor je najhoršia droga!

Presťahovali ste sa do Prahy za priateľ kou. Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?

Keď som bol mladší, tak som si z toho robil žarty. Nechcel som slečnám navariť, len som im posmešne hovoril: keďže láska ide cez žalúdok, keď ti navarím, už sa ťa nezbavím... (smiech)

Zmenil sa vám život po veľkej nehode, ktorú ste prežili?

Áno aj nie. Napriek tomu, že ma ani po štyri a pol roku neprestáva bolieť a obmedzovať noha, naučil som sa s tým žiť. Stále skáčem na „stage“ viac druhou nohou. Ale kto by si to všimol pri tej vykrivenej ruke, ktorá sa hýbe iným smerom ako druhá? Treba si vedieť urobiť žarty zo všetkého...



Uvaril nám horčicové kuracie prsia s kalerábovými hranolčekmi.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Vždy ste chceli byť dídžejom? Kto vás najviac ovplyvnil?

Asi od pätnástich som do toho úplne vpadol. Ale nejaké náznaky lásky k hudbe prišli ešte predtým, keď som spieval alebo skúšal neúspešne hrať na nejakých nástrojoch.

Patríte k najvyťaženejším hudobníkom na Slovensku i v Česku. Čo najbližšie chystáte?

Všetko je to super a užívam si koncerty aj úžasných fanúšikov. Ale veľmi tým trpí priateľka, rodina aj kamaráti. Všetko je to niečo za niečo, každý vidí len výslnie, ale nie tú drinu, ktorá je za tým. Takže pokorne hlásim – ďakujem – a teším sa na vás v lete na rôznych festivaloch a sólo koncertoch pod holým nebom.

Pozrite si videorecept, ktorý DJ Mairee nakrútil v TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist