Speváci za sporákom:
I keď spolu pracujú, v kuchyni sa stretli prvý raz

Nora Krchňáková, TV Varecha, 5. júla 2022     5 minút čítania

Muzikáloví speváci Mirka Marčeková a David Árva spolu pracujú, spoločne však ešte nevarili. Za sporákom sa stretli až v kuchynskom štúdiu TV Varecha. Pozrite sa, ako im to ladilo.



Mirke a Davidovi varenie v štúdiu išlo od ruky.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Zakladateľka Muzikálovej akadémie, operná a muzikálová speváčka a herečka Mirka Marčeková účinkovala v muzikáloch doma aj v zahraničí. Lektorka plná entuziazmu učí známych umelcov. Okrem spevu vyučuje aj hlasový koučing, zvládanie trémy aj prácu s dychom. Jej žiakom a kolegom je David Árva, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou Muzikálovej akadémie.

V TV Varecha ste nám navarili avokádové špagety. Odkiaľ máte tento recept?

Mirka: S manželom obľubujeme vegetariánsku kuchyňu a recept na avokádové špagety sme si zamilovali. Dotvorili sme si ho úplne sami a veľmi často si toto jedlo pripravujeme na obed či večeru.

Ste spolu často, varili ste už spolu niekedy?

David: Spolu sme ešte nevarili, toto bolo po prvýkrát. Ale myslím, že nám to išlo celkom od ruky. Mirka je skvelou lektorkou, ale aj výbornou kuchárkou. Aj sme si zaspievali a myslím, že každý si na tomto jednoduchom recepte pochutí.

Podľa akých receptov najradšej varíte? Aké sú vaše najobľúbenejšie jedlá?

Mirka: Obľubujem jednoduché a ľahké jedlá a na večeru si doprajem skoro vždy biely jogurt.
David: Preferujem vegetariánsku kuchyňu, a tak väčšinou zeleninové alebo čokoľvek s tofu. Vegetariánske recepty sú veľmi kreatívne a človek sa vie s nimi vyhrať. Aktuálne máme krásne slnečné dni a zelenina na akýkoľvek spôsob by mala mať miesto v každej kuchyni. Mám rád všetko, čo má veľa vitamínov, ale nepohrdnem ani zákuskom.



Lákavé avokádové špagety
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Stihnete si pri vašej pracovnej vyťaženosti variť?

Mirka: Ja vstávam veľmi skoro ráno, hneď mám upratané a navarené. V kuchyni experimentujem a skúšam jedlá z rôznych kútov sveta, hlavne vegetariánske. Aj keď niekedy si s manželom dáme aj dobrú rybu či morské plody. David: Samozrejme, milujem varenie. A ešte radšej pečiem a vytváram zaujímavé cukrárske špeciality aj poschodové torty. Vyhľadávam zaujímavé ingrediencie. Vždy si rád vychutnám dobré jedlo v pohodlí domova či skvelej reštaurácie.

Pri práci ste veľa cestovali. Ktorá z kuchýň je vaša najobľúbenejšia?

David: Francúzska, talianska, grécka, indická aj turecká. V každom kúte sveta človek nájde niečo výnimočné. Ale, samozrejme, skvelá slovenská kuchyňa je na nezaplatenie.

Stravujete sa zdravo a pravidelne?

Mirka: V Muzikálovej akadémii dbáme na to, aby aj hlasivky boli zdravé. Obľubujeme skôr zdravé recepty, aj keď, ako sme spomenuli, Dávidove cukrárske špeciality sú niekedy na neodolanie.

Muzikálová akadémia sa teraz presťahovala. Ako to funguje, kto všetko sa k vám môže prihlásiť?

David: Aktuálne sme v centre Bratislavy vytvorili nový umelecký dom RDS Art Group, pod ktorý patrí okrem Muzikálovej akadémie aj tanečná škola Riverpark Dance School a Slovenské divadlo tanca pod vedením Jána Ďurovčíka. Okrem spevu a herectva si tu môže človek zatancovať, zacvičiť a na chvíľu oddýchnuť od celodenných problémov. Mirka: Snažíme sa najmä pre mladých vytvárať podmienky, ktoré ich v pohybovej aj umeleckej oblasti posunú vpred. Prihlásiť sa môžu deti aj dospelí bez rozdielu veku, buď na otvorené hodiny, alebo na kurzy. Aktuálne organizujeme medzinárodnú spevácku súťaž Muzikálová hviezda, do ktorej všetkých pozývame. V porote sú známe mená ako Nela Pocisková, Ján Slezák, Patrik Vyskočil a ďalší.

Pozrite si videorecept, ktorý Mirka Marčeková a David Árva nakrútili v TV Varecha:








Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist