Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 509 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 45 najnovší komentár dnes 11:49
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Kokosové medvedie labky a tyčinky +fotopostup -
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto +video -
Linecké koláčiky -
Pomaly pečený bravčový bôčik -
Krehké koláčiky v tvare hríbov +video -
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku +video -
Apolenkin cesnekáč so slaninkou +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO -
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky! VIDEO
-
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy -
12x pudingový koláč: Upečte si kysnutý závin, prešívanú deku alebo rezy macocha -
Známe aj nové: Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou -
TOP rebríček: 15 najlepších novembrových videí, to je predzvesť Vianoc aj recepty na všedné dni
Ja vobec nie som expert, vsetko boli len pokusy....
Ja z nich najprv utriem kozusinku, ktoru maju, potom ich osupem. Zat jednu davku neosupal a zevraj to bolo menej vydarene.
Potom podla toho, co chces robit....Ja som robila v tlakovom hrnci. Dala som trosku vody (do tlakoveho hrnca musi ist trochu tekutiny). Pokrajane kusky dule, cukor podla chuti (je to dost kysly plod, tak si prisposob, ako chces). Ja som dala aj pomletu skoricu. A v tlakovom hrnci to bolo 5-6 minut. V normalnom hrnci to trva dlhsie.
Potom premiesat, hotovo.
Do normalneho hrnca by som dala ozaj len trosilinku vody, to len preto, aby sa to nepripalilo. Sem tam premiesat a sledovat, aka je makkost, ci chces viac alebo menej kasovite, tvrdie, makksie....
Na dzem (ten sme este nekostovali) som pridala potom aj cast zelirovacieho cukru. Aby mi to lepsie zhustlo. Ale teda mnozstva nemam, lebo to bolo vsetko tak na pokus.
Skusala som uvarit aj supy a jadrovniky zvlast, v tom je vela pektinu, na sirup. Najprv nechat postat v cukrovej vode na par hodin (tak som niekde citala). Potom to uvarit s precedit. Mali sme vyborny sirup. Aj banujem, ze len jednu davku som spravila.
To tak priblizne by bolo.
Ale receptov je kopu vselijakych, aj na kolace a pod.
Na internete je toho kopec.
Oni dávali celé neošúpané jablko.
Presne. Aj ja. Mám rada cestovanie, či už ozajstné alebo gaučové :-)) Tiež sa vyžívam v poznávaní iných miest.
Ešte som chcela pridať fotku z Herculaneum. Už tam mali “bary a reštaurácie” kde sa varilo teplé jedlo a ľudia tam chodili skoro každý deň na obed. Jedlo sa varilo vo veľkých kadiach zamurovaných v stoloch/baroch. Vraj bolo cenovo dostupné, takže ľudia málokedy varili doma.
Nakladam velike kusy, do nich mam pridat kusy duly? Urcite chci zkusit marmeladu. Nasla jsem ruzne rc na YT.
Babka s dedkom nakladali do kapusty na kvasenie aj zelené jabĺčko.
Ja tak casto cestujem, aj napr. pri dokumentarnych, prirodopisnych filmoch.
A napriklad aj Tour de France je pre mna take cestovanie, vyzivam sa v zaberoch ani nie tak bicyklov, ale okolitej prirody ;-).
to jsi zkousel? Zni to zajimave. Zeli uz mam zkvasene, tak novou varku az budu delat.
Naložiť do kapusty na kvasenie.
V trznici prodavaji docela velke "duly". Dost drahe, ale rada bych nejak vyzkousela. Jakou mam vybrat a co a jak s ni potom? :-) Dekuju!!
Také vám tak chybí sluníčko ranní?
Ďakujem ❤️
Dakujeme za recept.
Otazka pre expertov: Mozem nahradit maslo olejom?
Oni to volajú 4formaggi, inak stači mat gorgonzolu alebo trochu plesnivého syra, potom maslo, parmezán a buď mascarpone alebo smotanu .....ja mascarpone aj mrazím ak mi zostane z niečoho a potom použijem do omáčok....
Dam si nejaky opečánek ke snídani nebo k nočnímu mlsání :-)
Večeře zajímavá, žampionová, potěší, s tvým nakládaným zelím vypadá dobře. Nejspíš bych potřebovala alespoň malinečký kousek topenečky... Velmi estetické a chutné foto!
Hezký večer!
Děkuji za koment a fotečky, slivkové knedlíčky jako malované - krásně se ti povedly, o chuti nepochybuji. Jsi šikovný!
Děkuji za koment a fotečku. Hustá polévka s bohatě zeleninou a masem zahřeje, zasytí. Salátek osvěží. Žiješ zdravě a příkladně, klobouček!