Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@haji (27.3.2025 12:47)

...ono to nie je klasik paradajková omáčka ako ku plnenej paprike
... táto je z domácej čistej paradajkovej šťavya ochutené:... soľ, cukor, muškátový orech, mletý koriander, čerstvo mleté čierne a nové korenie, mletá škorica a sušená citrón kôra, mierne zahustene štipkou svetlej instantnej zapražky...a k tomu decko piva pasuje!
...slzičku zatlač, spomienku uchovaj
cesminaz
„Sladký tvarohovo-kôprový posúch (Túrós-kapros lepény) (videorecept)”
@zinnajdha (24.3.2025 11:17)

Presne ako od našich babičiek sa nám to už asi nepodarí spraviť. Vtedy chutil tvaroh inak ako teraz a to tiež vela robí. Moja babka vyrastala na Salaši, mali svoj dobytok a robili si vlastné maslo, tvaroh a syr. To boli vtedy iné chute... Moja mama často spomína na jedlá čo tam jedla a na ich neuveritenú chuť, čo vraj od vtedy už nikdy viac nejedla🙂 Ale môžem ti naozaj tento koláčik odporučiť, je velmi chutný, možno budeš spokojná.
cesminaz
„Kôprová omáčka s prílohou z mletého mäsa (videorecept)”
Dakujem pekne všetkým za nahliadnutie a komenty🙂 @chemik @olinecka vdaka pekne za vaše názory a podelenie sa o váš spôsob varenia, možno sa niekomu zíde. Mňa takto naučila omáčku robiť mama a ju jej mama. To že ten kôpor trochu na zápražke poškvrčí, to vytiahne/dodá omáčke výraznejšiu kôprovú chuť a arómu. Raz som mala na ponáhlo a robila som tak, že som ten nasekaný kôpor hodila len tak neskôr do omáčky a poviem narovinu, že to vôbec nebolo takej dobrej kôprovej chuti ako ten "náš" tradičný spôsob s poškvrčaním. Dalo to len polovičnú chuť, lebo z kôpru nevedela výsť jejo celá chuť. Viacej som tak už ani nerobila, nebola som vôbec spokojná. Čo sa týka rasci ja sňou problém nemám zjesť ju, veď je mletá :-) Ale pravdaže každý si môže variť ako jemu vyhovuje, alebo si recept upraviť. Rešpektujem každého názor a spôsob jeho varenia. Prajem všetkým na vareche príjemný deň🙂