O Varecha.sk

ANKETA: Chceli by ste si navzájom kukať svoje kuchárske knihy?

tomas - fotkatomas, 28. februára 2011

Milí Varecháči, chceli by ste si navzájom zdieľať svoje kuchárske knihy? Ako by to fungovalo, že by ste zaškrtli vo svojej kuchárskej knihe, že chcete, aby bola verejná.

A do vašich profilov by pribudla linka na vašu kuchársku knihu a iní ľudia by si mohli pozerať, čo tam máte ako pekne roztriedené + by vznikol nejaký zoznam zaujímavých kuchárskych knižiek?

@zareaguj


Diskusia k téme

janazjarku
Ja som všetkými desiatimi za !! To je skvelý nápad a určite by ma niektoré KK inšpirovali :-) Vopred ďakujem ja sa rada tiež zviditeľním .-)
evusik
áno, ale musí platiť to čo pri vkladaní receptov že len ja s mojimi môžem manipulovať a ostatní môžu prezerať už sa teším :-)
sjuz
ja by som sa chcela opýtať, či sa dá opraviť názov novej rubriky, keď ju už mám vytvorebú - resp. či sa dá editovať.
ďakujem
redakcia
@sjuz , už o pár dní pribudne aj funkcia editácie, čiže opráv názvov rubrík.
ailuj82
ja som proti. Veď tie recepty sú v zozname a je vec každého varecháča čo si dá do svojej KK.
sjuz
to isté čo morenajea plus či sa budúdať presúvať recepty z jednotlivých rubrík do iných. vďaka.
sjuz
ailuj82 - veď si ju nemusíš dať ako verejnú:) a môžeš si ju tak chrániť ako oko v hlave:) - ja tiež nemám jasný názor, či ju zverením alebo nie...:)
redakcia
@ailuj82 veď preto sa pýtame na to, či by ste to hypoteticky privítali. ak by sa to spustilo, tak by to bola vec každého človeka, či si KK prepne na verejnú, alebo nechá tajnú.
redakcia
@morenajea a @sjuz ale ono sa to dá aj teraz, ľubovoľný recept keď otvoríte môžete presunúť do inej rubriky, rovnako ako ste ho pridali do prvej (cez to tlačítko, kde sa vysunie zoznam rubrík).

Podobne to funguje v samotnej Kuchárskej knihe - vľavo si vyberiete rubriku, kde sa recept nachádza, kliknete, otvorí sa rubrika a opäť vidíte tlačítka "Presuň" a môžete ich presunúť do inej rubriky...
sjuz
ešte by bolo fajn - v mojich receptoch - priamo presunúť recept do KK bez jeho otvárania...nedá sa:))? len sa pýtam - nie som programátorka, tak netuším, čo všetko to obnáša:))
ďakujem za odpoveď:)
redakcia
@sjuz porozmýšlame nad tým, možno to tam pribudne, zatiaľ treba otvárať jednotlivé recepty na ich pridanie...
ailuj82
no veď bola otázka, tak som odpovedala :). Hádam sa nerátajú len kladné odpovede ...
janger
Pre mna to nemusi byt...Ale prisposobim sa :-). Ja by som bola rada, keby sa dala pridat k receptom svoja vlastna poznamka, len tak pre seba. Ak som napriklad nieco vyskusala, ze by som si pri tom mohla zaznacit svoju vlastnu skusenost... Ale na to si sa, @tomas , vlastne teraz nepytal. Toto je len taky napad na neskor...
sjuz
ešte otázka: ke´d mám zoznam rubrík dlhý, a nejde sa mi v ňom posunúť až hore na rubriky zadané ako prvé...?
eila
Tá možnosť tam môže byť, veď každý sa sám rozhodne či ju zverejní, alebo nie. KK je teraz perfektná, a ešte by sa dala vylepšiť automatickým abecedným zoradením (to len tak, keď sa náhodou budete nudiť ;o)
sladkacokolada
Ja som si myslela,ked som si precitala nadpis,ze to je asi vtip.pripada mi to,ako prezerat cudziu osobnu postu.ale ked si vysvetlil,ze mozem,aj nemusim,tak ja nemusim a nechcem s nikym sutazit o najkrajsiu kk.ak to niekto chce,nevadi mi to.
babanka
Tak treba vytvoriť túto linku s tým,že bude každého varecháča vecou,či si linku prepne na verejnú alebo tajnú.
frezia68
Novú rubriku mi najprv nevyhodilo,tak som klikla znova a mám ju teraz 2X,tiež by som potrebovala vymazať?Ďakujem.
sjuz
viem, sme nároční :)) - ešte by sa mohli "moje recepty" - teda tie,ktoré som pridala ja, automaticky dávať do KK do "nezaradené" ...takto to musíme preraďovať dvojmo - aj z KK, aj "moje" ... :)
sjuz
...a možno by nebolo zlé, keby som mohla jeden recept dať naraz do dvoch rubrík...napríklad cestoviny s lososom do cestovín aj do rýb....ide to len do jednej.
janger
@sjuz , neviem, ci som ta dobre pochopila. Ale ak si chces zaradit vsetky svoje recepty do KK, tak to ide jednoducho. Klikni si na profil sjuz, tam sa ti objavia vsetky tvoje repty a tie si mozes hned (tak isto ako cudzie recepty) zaradit do KK a hned aj roztriedit. Ale moze byt, ze mam dlhe vedenie a nepochopila som presne, ci toto myslis ;-))).
sjuz
janger - to viem...:), ale ja už som z toho jeleň...ve´d si počkám, ako admin upraví novú KK :)
tomas
@janger áno uvažovali sme aj o "vlastných poznámkach", napadlo nás to, uvažujeme nad nejakou vhodnou formou toho...
tomas
@sjuz automaticky to istotne nebude, lebo niekto nemusí chcieť, mať svoje recepty v KK, ale nejak to ešte vylepšíme....
ailuj82
ešte by som uvítala, keby som si mohla zvoliť hlavnú surovinu v určitej kategorii.
babidka
aj ja si myslim , ze KK moze /kto by chcel/ byt "pre verejnost " - mam priatelky ktore nemaju vela casu na otvaranie kazdeho receptu a vzdy sa ma pytaju , co som dobre objavila :-) keby som ich odkazala jednoducho na moju KK , tak by som im nemusela stale preposielat recepty mailom :-) Aj ja som mala dost otazok okolo novej verzie KK - ale ked som si precitala "Navod " , tak som zistila , ze na vsetko som nasla odpoved :-) Zatial ....:-)))
tomas
@ailuj82 nechápeme trochu, veď si môžete vytvoriť kategórie podľa surovín, napr. ak chcete urobte si napr. rubriky a nazvyte ich podľa hlavných surovín "kuracie prsia", "cukina", je na vás ako si vymyslíte rubriky.
ailuj82
ja nemyslím v KK, ale na keď kliknem na RECEPTY a vyberiem si napríklad TORTY, ZÁKUSKY a potom by som si chcela zvoliť hlavnú surovinu tvaroh.
tomas
@ailuj82 čiže chcete niečo také, aby ste si otvorili ľubovoľnú receptovú rubriku (napríklad Zákusky) a tam chcete zvoliť surovinu, aby vám podľa suroviny našlo recepty v danej rubrike? Hm... zaujímavý nápad, porozmýšlame, či to vieme urobiť:)
janazjarku
@tomas mám dotaz existuje niekde súťaž o najlepšiu webovú stránku kde by som mohla hlasovať ? Ja sedím pri PC od roku 1978 a na internete hádam od jeho zrodu a tak si myslím, že viem ohodnotiť kvalitu webovej stránky a za tých veľa rokov som sa nestretla s takou ústretovosťou ako tu na Vareche a tak by som ozajstne chcela hlasovať za "Varechu" tiež si myslím, že v Pravde už dlhodobo máte najvyššiu "sledovanosť" týmto pozdravujem šéfa a verím, že to ocení aj inak ako morálne .-)
tomas
@janazjarku nuž na Slovensku asi súťaž nie je (v Čechách je nejaká Kryštálová lupa, Američania majú tiež veľa súťaží, ale u nás asi nie je žiadna takáto súťaž...

Teší nás, že sa vám Varecha páči, tak dúfam, že nám budete verná aj naďalej, stačí ak budete o našej stránke šíriť dobré meno, a to bude pre nás najväčším poďakovaním:)
hviezdickaz
@tomas - ahoj,som toho nazoru,ze kto bude chciet,kludne si svoju KK moze zverejnit,kto nechce,jednoducho to tak nespravi... ta moznost by tu mohla byt... a este ku KK - zatial som ju pozerala len narychlo,ale paci sa mi jej nove zobrazenie :))) klobuk dolu ! Ozaj,este ma napadlo,dalo by sa spravit to,ze ked napisem nejaky prispevok a pomylim sa napr.,tak by som ho mohla aj odstranit?Viem,ze sa to da,ked som na vlastnom rp alebo diskusii - ale ide o prispevky k inym rp... vdaka :)
janazjarku
@tomas no možno to nie je súťaž, ale určite existuje rebríček navštevovanosti, lebo ten som raz náhodne našla , ale netuším kde :-( v tých časoch vyhrával "Pokec" :-), ale to je už pár rokov..asi idem hľadať dade a ak nájdem tak dám link :-)
kucharronald
Milá @redakcia , milý @tomas a milá @sandratamer :)

Chcem sa Vám poďakovať za super, novú a vylepšenú kuchársku knichu. Škoda, že som sa sem až teraz dostal, no mal som objednávku na väčšiu slávnosť, a tak som piekol pagáče. Ani sa nepýtajte, koľko som ich piekol...piekol som ich od 16:00 do 20:00. Bolo ich vyše 350, veď som ich piekol minimálne z 2 kíl múky. Som rád, že sa to už skončilo, a môžem byť pri vareche :)

´dakujem! :)
sjuz
rony - to si pre koho toľko:))?
kucharronald
Pre otca- má 40 ku, zajtra oslavuje v práci :)) Už mi až ruky bolia z toho, ale niekto to musel robiť :)) Ale ja som to s radosťou spravil, lebo ma dobre vyplatil :D hahaha :D
hubarka35
sice som nebola ešte na tej novej verzii KK.ale som rada že je to tu....a suhlasim,jasne kto chce zverejni si KK,a kto nie nie,je to každeho vec...ako s fotkami na FB a inde...takže velke dakujem za všetky novoty na vareške....idem pozriet...no musim ist hajat rano vstavam....
julica
Ja na apetitonline využívam vyhľadávanie receptov podľa sezónnych surovín, pri každom mesiaci je niekoľko hlavných surovín, ktoré sa dajú aktuálne zohnať v dobrej kvalite. To by mohlo byť inšpiráciou
dorisa
Ja sa tiež chystám poprehadzovať moje,ale aj recepty z mojej KK, do novej KK. A suhlasím, nech má každý možnosť pozriet si aj v mojej kucharskej knihe. Nebude mi to vadiť. Chválim redakciu za veľké novoty na portáli.
lubja
@redakcia pripájam sa k chvále za novú KK. Je úžasná, prehľadná každý si ju môže prispôsobiť. A čo sa týka zverejňovania keďže na Vareche vládne demokracia :-) tak nech si môže každý vybrať
sjuz
ešte mám jednu pripomienku - samozrejme, že mi je jasné, že sa veci dejú postupne:) - keby pri tlači receptov z KK boli recepty kazdy na jednej strane, a nie polovica z jedneho na jednej a polovica na druhej - navyse je to v pdf, tak sa to nedá korigovať. ďakujem:)
bozulka
Tak ja som už tiež začala hoci ešte trošičku sem tam zatápem.Čo sa týka verejnej KK ja s tým problém nemám a je mi záhadou prečo niekto ano.Alebo sa mám hambiť za to čo sa mi páči a čo mám rada?Neviem možno mi to niekto vysvetlí...
Redakcia, programátor,jedným slovom -ste ÚŽASNÍ.
evanaaa
Ailuj82, mala si asi na mysli, že máš hlavnú rubriku napr. Koláče, a tá by mala " podrubriky" - Tvarohové, Ovocné, Krémové, a pod. ? Lebo na také niečo som aj ja myslela, aj keď sa to dá vytvoriť ako hlavná rubrika : Koláče tvarohové..., ale potom by muselo byť rubrík veľa. Ináč, aj by ma - Redakcia - zaujímalo, koľko tých rubrík sa dá maximálne vytvoriť, tuším sa už na to niekto tu pýtal. Za odpoveď ďakujem.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@tomas velmi si vazim vasu pracu, ale nazerat do KK inych je podobne sa mne vidi ako špehovanie a nemyslim, ze by bola spravna takto zmena..ved kamaratky daju na sebe kontakt ale hrabat sa v sukromnej KK mi pripada nataktne.
tiginko
ja sa pridám k @sjuz kvôli tlačeniu receptov: už to tu bolo nadnesené viackrát, aby sa dali tlačiť recepty bez fotiek...
pusta
v žiadnom prípade by som nechcela pozerať do kk niekoho iného alebo aby niekto pozeral do mojej kk.
kk považujem za súkromie, ktoré treba absolútne rešpektovať.
2010
Ja si myslim ze to je genialny napad, budeme si vsetci vsetko ukazovat, no okrem svojich receptov.
PS: Ja by som rad vedel co to redakcia fajci, ale to tak krasne meni pohlad na varenie... La La La
marianne
NIE,je to moja KK a preco by mi ju mal niekto okukovat...a ja tiez nepotrebujem vidiet,kto,co uklada....mna to nezaujma..