Návod:
Moja kuchárska kniha cez internet

Tomáš Abaffy, 28. februára 2011     7 minút čítania

Chcete si usporiadať svoje recepty alebo recepty iných ľudí jednoducho cez internet? Využite funkciu Kuchárska kniha na Varecha.sk.

Toto je jednoduchý návod na používanie vlastnej kuchárskej knihy cez internetový portál Varecha.sk

1. Otvorte si Varecha.sk

Otvorte si najväčší slovenský receptový portál www.varecha.sk a prihláste sa svojou prezývkou a heslom, aby Varecha vedela, koho kuchársku knihu má načítať. Pokiaľ ešte nie ste zaregistrovaní na Varecha.sk, tak kliknite na Registrácia a vytvorte si vlastnú prezývku a heslo, cez ktoré sa potom prihláste.




2. Po prihlásení kliknite na Moja kuchárska kniha

Po prihlásení (alebo po novej registrácií) sa vám vpravo hore pod vašu prezývku zobrazia linky Moje recepty a Moja kuchárska kniha, cez Moje recepty si môžete pridávať vlastné recepty, ktoré môžete zdieľať s ostatnými ľuďmi na internete a cez Moja kuchárska kniha si môžete kategorizovať či už svoje alebo recepty od iných autorov, ktoré ste našli a zaujali vás.
Pozor, do vašej kuchárskej knihy sa nepridávajú všetky vaše recepty automaticky, dostanú sa tam iba tie, ktoré tam sami vložíte kliknutím (nižšie poradíme ako). Pre pokračovanie si otvorte svoju kuchársku knihu kliknutím na Moja kuchárska kniha v záhlaví stránky.




3. Prezrite si Kuchársku knihu

Rubriky si môžete kedykoľvek dorobiť, pridať ďalšie, alebo ich vymazať. Na začiatku nemáte žiadne recepty alebo, ak ste už používali starú kuchársku knihu na Vareche, tak máte veľa neroztriedených receptov, ktoré sú vložené v rubrike "Neroztriedené".

Takto vyzerá kuchárska kniha, ak ju máte prázdnu:


Takto vyzerá kuchárska kniha, ak ju máte zaplnenú neroztriedenými receptami:



4. Vytvorte si svoje rubriky v Kuchárskej knihe

V ľavej časti vidíte zoznam svojich rubrík v Kuchárskej knihe. Na začiatku majú všetci len jednu rubriku "Neroztriedené", vedľa nej je v zelenom slniečku číslo informujúce o počte receptov v danej rubrike. Kliknutím na Pridaj novú rubriku si môžete vytvoriť nové rubriky, je len na vás, aké rubriky si vytvoríte. Môžete si to rozdeľovať podľa typu jedla, alebo čohokoľvek iného, vždy keď vás napadne nejaká nová rubrika, tak ju jednoducho vytvorte, ja si teraz vytvorím zopár rubrík, ktoré budem potrebovať...



Ja som si vytvoril takéto rubriky:
- Chcem vyskúšať - tam budem dávať, všetko čo ma zaujme, a musím vyskúšať...
- Na slávnostné chvíle - tam si dám všetky slávnostné jedlá, ktoré nepotrebujem vedieť naspamäť, lebo sa robia len občas, keď sú slávnostné chvíle...
- Pre Kristínku - tam bude všetko, čo chutí Kristínke
- Piatky - sladké obedy - tam si dám všetky sladké hlavné jedlá, ktoré si dám, keď je v piatok pôst.

Po vytvorení rubrík to vyzerá asi takto, všetky rubriky sú prázdne, všetky recepty mi ostali v "Neroztriedených"


6. Začnite presúvať recepty do rubrík

Pri každom recepte vo vašej kuchárskej knihe (v ľubovoľnej rubrike) je tlačítko Presuň. Kliknite na toto tlačítko pri príslušnom recepte.


Vysunie sa zoznam vašich rubrík, pričom zaškrtnutá je tá, kde je tento recept zaradený. Ak napríklad tento recept chcem vyskúšať, tak si ho zaradím do rubriky Chcem vyskúšať, ale pokojne tam vy môžete mať rubriky Koláčiky či Keď mi skončí diéta. Kliknem na rubriku, kam to chcem zaradiť a recept sa presunie.


Hotovo. Pozrite jeden recept z "Neroztriedených" odbudol, a jeden recept v rubrike "Chcem vyskúšať" pribudol. Skvelé, takto môžeme presúvať recepty koľko chceme, dokedy nebudeme spokojný s výsledkom.
Vľavo si v zozname rubrík môžem jednotlivé rubriky prepínať. Presúvať z nich inde, ak som niečo zle presunul, alebo ak som si vymyslel lepšiu štruktúru rubrík.

7. Popresúvajte si recepty do rubrík a zoraďte si ich v rámci rubrík


V rámci každej rubriky si môžete recepty presúvať chytením ručičky a posunutím receptu hore alebo dole. Kliknutím na červený krížik pri príslušnom recepte vymažeme recept z Kuchárskej knihy, ak klikneme na červený krížik hore vedľa názvu kategórie, tak vymažeme príslušnú kategóriu.


8. Hotovo! Pokračujme v pridávaní nových receptov (kedykoľvek)

Teraz môžete pridávať ľubovoľný recept do svojej kuchárskej knihy a roztriediť ho do kategórií priamo v príslušnom recepte. Otvorme si nejaký recept, keď vás nejaký recept zaujme a chcete si ho uložiť, v pravom stĺpci nájdete tlačítko Pridaj do svoje kuchárskej knihy. Kliknite naň a vysunie sa vám zoznam vašich rubrík, čiže nemusíte otvárať ani kuchársku knihu, rovno vyberiete rubriku v otvorenom recepte.


Hotovo. Klikol som na rubriku a recept je pridaný do kuchárskej knihy a príslušnej rubriky. Dokonca bez načítavania stránky, aby to bolo čo najrýchlejšie.


Je to rýchle a praktické. Urobte si kuchársku knihu aj vy. Ľudia na Vareche si do kuchárskych kníh pridali už viac ako 450 tisíc receptov!


Nezabudnite odporučiť túto funkciu aj svojim známym, urobíte im radosť, pomôžete im a nám spravíte radosť, že sem bude chodiť viac Varecháčov a budú pridávať viac skvelých receptov!


Otvoriť Kuchársku knihu »





Diskusia k článku

3sandra3
tak toto je uplne úžasný nápad,,, práve včera som na to myslela, že by som to chcela mať usporiadané podľa druhu jedál...ďakujem, úžasné :-))
glosterka
Vynikajúce vylepšenie Mojej kuchárskej knihy!!! Ďakujem, Varecha. :-) Odteraz budeme mať prehľadnejšie recepty. SUPER NÁPAD!!!
brituska
Vdaka Vareche-hlavne chcem sa podakovat redakcii za prehladnu kuchársku knihu ,ktorá velmi potešila.
kata50
Tlieskam!!!!!!!!!!! Skrátka ste jednotky. Teraz to bude veľmi prehľadné. Ďakujem.
lianka
Výborný nápad. Už som sa zamýšlala ako to v tej kuchárskej knihe budem hľadať. Milo ste ma prekvapili, ďakujem za vylepšenie. Prajem vám vo vašej prospešnej práci veľa skvelých nápadov.
evas13
Páči sa mi táto verzia vylepšenia, nemusím aspoň dlho cestovať po mojej kuch. knihe. Teším sa :)))
babidka
taku radost ste mi urobili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dakuje , dakujem ,dakujem....este 25x dakujem :-)
janazjarku
Tak toto je bomba !!! Ja som vedela, že raz to príde :-) Ďakujem pekne redakcií za milé prekvapenie a teraz už len čas vytvárať svoje rubriky :-)
betty21
Ja mám rubriky, záložky v gmaili, je to naozaj super!
peter64
To je Ok už som začal presúvať do svojich rubrík
ailuj82
je to super. A koľko rubrík sa dá vytvoriť v jednej KK?
sjuz
tiež som sa nevedal dočkať:)), ďakujeme:)
babanka
Výborné riešenie - prehľad nadovšetko - ďakujeme pán Tomáš !
marta23
Aj ja som rozmýšľala nad triedením. Pomohli ste toľkým ľuďom. Veľká vďaka!!!
tonicka53
tomáško, pridať rubriku viem /aj trikrát jednu, čo už, bola som netrpezlivá a tak som klikala a klikala a naklikala som si rubriku šaláty - tri krát a ryby tiež tri krát/ takže ešte prosím informáciu ako odobrať po dve zbytočné rubriky. Ďakujem.
gittka
len netuším,kedy budem mat čas všetky tie recepty roztriedit!inak super návod,ten sa hodí... :))
redakcia
@tonicka53 , takže takto. Klikni na rubriku, ktorú chceš zmazať. Mala by sa ti zobraziť ako na priloženom obrázku. A vpravo hore je červený krížik. Na ten keď klikneš, tak rubriku vymažeš.
dada1010
triedim, a triedim a triedim...
je to výborné, ďakujeme....
tonicka53
tomáško, ja pri nových zadaných rubrikách nemám žiadny červený krížik, ten je iba pri recepte /a recept nechcem odstrániť/ pri novej zadanej rubrike je iba prázdny krúžok a ten nereaguje na žiadny klik. mám prehliadač Firefox
tatty
Toľkokrát som nad tým špekulovala, ako to potriediť, aby som v receptoch nemala chaos..a tu máš, už je to vyriešené. Ďakujeme, takto je to fajn
tomas
@ailuj82 teoreticky počet rubrík nie je obmedzený (keď ich urobíte veľmi veľa, bude sa vám to len menej prehľadne pridávať, lebo zo zoznamu rubrík bude dlhý slíž)
používateľ nemá avatar
dss
dss
No tak na tento nápad by bolo dobré hádam aj "buchnúť šampus".Veľmi pekne ďakujem už nebude treba predlho točiť kolieskom na myši.Ešte raz vďaka.
dorisa
Tak sa máme s čím zabávať, skvelý nápad, aj popis. Keď bude stihu, hneď sa na to vrhnem.Ďakujem.
používateľ nemá avatar
ica
ica
Už som nejaký čas rozmýšľala, ako roztriediť svoje uložené recepty. Už nemusím rozmýšľať. Je to vynikajúce.
sovka62
Zatiaľ som si pozrela len návod na použitie a zdá sa , že ste spravili výbornú vec. Stálo za to počkať si, veľmi pekne vám ďakujem. Len musím počkať na víkend, skôr sa tomu nebudem môcť venovať.
jana321
je to výborná vec takto si roztriediť recepty- vďaka
brituska
Tak milé Varecháčky dnes už od rána triedim a zoradujem je to skvelé Tomas si zasluži řad zlatej Varechy .
bambitka
Velmi velkeeeeeeeee DAKUJEM,je to uuuuzasneeeee:)))))))))len teraz si najst cas na triedenie,ale aj ten sa urcite najde:-)
zuzika80
Super nápad, nedávno som nad tým rozmýšľala, ako by som si to roztriedila. Super vec, ešte rad vďaka!!!!
maartina
super, super, super ...tri dni som tu nebola a aké prekvapenie na vareške :) ...konečne budem mať "poriadok" vo svojej kuchárskej knihe ...triedim o stošesť :D
ejmepb
To mi odľahlo, už ma začala bolieť mozgová kôra ako sa vyznať v MKK. Srdečná vďaka.
hubarka35
aj ja moc moc dakujem,budem mat čo robit...no dnes už nie bo vstavam do práce a pridem o dva dni no potom sa vrhnem sem naKK a budem ukladat....ešte sa chcem spitat-ked už to bude uložene a chcem vytlačit recept pojdu všetky z rubriky alebo len jeden recept,asi všetky....myslim.....
jerica
Ďakujem , už mám časť roztriedenú , prefektná práca tímu tvoriaceho VARECHU !!! :-)
aroooo
ďakujem,ďakujem.......,len teraz som to objavila,prečítala návod,asi to pôjde,len takto neskoro nejdem ani začínať,ráno o 6 vstávam a ako som niekde videla,mám len niečo vyše 1000 receptov,ufff... cez víkend môže pršať.... díky
tatranka
Neuveriteľné! Tak ako treba mať vo všetkom poriadok,postarali ste sa nám o možnosť urobiť poriadok aj v našich kuchárskych knihách.Vďaka za tento ohromný nápad.Nájdem si na to čas a budem poriadne ukladať.
tetuska
vyzerá to veľmi dobre, zajtra máím voľno, takže si idem triediť svoje recepty v KK...
cenculka30
prave som zacala stracat prehlad v ulozenych receptoch, tak hor sa do triedenia...
super uz sa na to tesim :)
kuchticka
Vazena redakcia, vysoko ocenujem vasu velku namahu vytvorit pre nas vsetko co najlepsie. Dakujem :-)
matased
Praktické a prehľadné, pridávam sa k všetkým spokojným Varecháčom.
vrabcek1
Výborna vec táto kucharska kniha, ešte nájsť dobrovolníka čo mi potriedi moju kk:)).
Ďakujeme
psuchan
Uviedol som to aj ako zážitok:
Tak som si už druhý deň testoval Novú kuchársku knihu, vyrobil som si priečinky ako: Polievky, Kura, Sladké a pod. a dnes počas triedenia si receptov náhle redakčný systém zahlásil nejaký "Ajax error" a následne po prihlásení sa som zistil, že mi z pôvodných cca 360 receptov zostalo v kuchárskej knihe len 40 ...
Takže aj takýto prínos môžu mať Novinky na našich serveroch ... Ja však verím, že sa bude dať to navrátiť, a ak nie, tak sa potvrdí moja stará pravda,ktorá platí aj pri Windowsoch: nehrň sa do novej verzie, počkaj si ,kým vyjde aspoň 1 servispack :-)
redakcia
tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, včera 22:12
@gittka cca deviatim ľuďom padla nová kuchárska kniha, už sme chybu asi odhalili, týmto 9 ľuďom sme poslali e-mail s informáciami, ako môžme chybu opraviť, rozoslali sme ho všetkým deviatim, ktorým táto chyba nastala, týmto to vieme obnoviť zo starej kuchárky. Vieme to týmto ľuďom obnoviť zo zálohy starej KK.

Ak sa niekomu stala podobná vec, a neprišiel mu e-mail, tak nech mi napíše na môj kontakt - » varecha.pravda.sk/info...
frona
Veľmi pekne ďakujem. Bude to supeeeer, len mať troška času. Možno večer roztriedim. Keď som pred pár týždňami navrhovala nejaké takéto roztriedenie, neverila som, že to bude tak skoro....ešte raz moc ďakujem :)))))) Ste rýchli a pohotoví!
serchan
Ďakujem, je to fantastické, už nemusím dlho hľadať receptík vo svojej KK
skye
Vyyyborny napad, diky...... idem triedit :-)
nikitusa
táto nová verzia je úžasná, ale chcem sa opýtať je možné už vytvorenú rubriku premenovať?
používateľ nemá avatar
mb
mb
opakujem sa s komentarom, ale privital by som tlac receptu aj s fotkou receptu a fotkami postupu (ak su teda)
evanaaa
Aj ja ďakuzjem veľmi redakcii, uvidím, ako mi to pôjde. A ešte otázka : Ak si urobím rubrilu, napr.: Koláče, dá sa spraviť z nej aj " podrubrika", napr. Ovocné koláče, Tvarohové koláče, Sušienky, Kysnuté, a podobne, alebo si to musím zadať ako hlavné rubriky ?
Opr.:...ďakujem,.....rubriku... .
madona
Úzasné, úžasné. Blahoželám geniálnemu výmyselníkovi.
tomas
Niekoľkým ľuďom (deviatim) trochu doblbla kuchárska kniha, ale už sme im vrátili receptíky, a všetko by malo byť už v poriadku. Sme radi, že sa vám naša nová funkcia páči. Tešia nás vaše pozitívne reakcie, dáva nám to chuť vymýšlať ďalšie vylepšenia. Kľudne nám píšte tipy, čo by ste privítali, či už emailom, do facebooku alebo zakladajte diskusie na vašej i našej Vareche:)
mejinka
Ďakujem za obnovenie kuchárskej knihy. Ja som bola jedna z tých deviatich, ktorým odišli všetky receptíky! Teraz je už vsetko OK, receptíky som si roztriedila! Velmi rýchlo ste zareagovali na problém! Ste super!!!
duschko
To je to, co som potreboval. Dakujem celemu timu tvoriacemu "Varechu" za zvysenie komfortu pri praci s receptami.
ruzicka34
super riešenie...rýchle, jednoduché triedenie...ďakujem...teším sa na ďalšie novinky... ;-D
monulik2
Ďakujem, už idem triediť, konečne bude v tom systém . :-)
vcelka
Tak toto je supej, tesim sa ako maje dieta, tjieskam a tjieskam jucickami... Ja som si totiž doteraz žiadnu Kuchársku knihu neviedla, lebo sa mi to videlo komplikované a neprehľadné. Teraz som začala a je to úžasné...
hamka
objavila som varecha.sk - skvelé - ako stvorené pre mňa - veľmi rada varím a pečiem a skúšam všetko nové v kuchyni
kkaja
Vážená redakcia, veľmi pekne ďakujem tak ako ostatné varecháčky za výbornú kuchársku knihu. Som tu nová a cez víkend som prešla všetky a tým myslím doslova všetky recepty na Vareche a zaujímavé som si ukladala do KK. A vytvárala nové rubriky ... chcela by som sa spýtať, ako si môžem tieto rubriky zoradiť mäso bravč. pri mäsá, koláče, torty, zákusky ... aby to bolo pokope. Dakujem a prajem ečte veľa takýchto skvelých nápadov ako nám uľahčiť varechu :)
acik
Ďakujeme za aktualizáciu kuchárskej knihy, odteraz bude oveľa prehľadnejšia a zábavná. Radosť z nej variť!!!!
anderka12
aj ja sa chcem pridat k davu a veeeelmi ocenujem snahu vylepsit kucharsku knihu teraz sa v nej budem lepsie orientovat a je to presne to co mi tu chybalo... ;-))))))
kurali999
Stránku som objavila nedávno a som nadšená. Je to úplne super. Veľmi šikovne zorganizovaná celá stránka. Chcela by som sa spýtať, môžem si pridávať recepty z môjho mailu do mojej kuchárskej knihy? Celému tímu prajem veľa úspechov. Ďakujem za odpoveď.
diabambulka
chcem svás pochváliť ako super ste vymysleli tú kuchársku knihu. Doteraz som nemala čas a práve idem na to a už sa teším že teraz nájdem daný recept rýchlo, pretože to bude prehľadné, klobúk dole:-)
alzbeta54
Fantastické vylepšenie. Dlho som tu nebola, lebo to bolo dosť neprehľadné, ale od teraz.......Super som si to popresúvala, tak hor sa do varenia.
misa1
tak som sa aj ja stala používateľkou skvelej kuchárskej knihy. je to úplne super a každý deň aj niekoľkokrát pozerám aké krásne receptíky pribudli, nech si ich môžem pridať do knihy a vo vhodnej chvíli veľmi rýchlo nájsť a vyskúšať. keďže ju ešte len krátko používam, tak by som sa chcela opýtať či je v kuchárskej knihe možnosť urobiť si nejaké súkromné poznámky k receptu. napríklad keď použijem nejakú inú prísadu, prípadne množstvo, aby som si to mohla poznačiť a v prípade opätovného použitia receptu sa nemusela trápiť rozmýšlaním, že čo a ako. :-)
zazanka
Tomas, dúfam, ze Ti nenaprší do nosa z tých pochvál, ale pridávam sa. Si úžasný, si perfektný, si super. Normálne nemám slov nad tým geniálnym opisom postupu založenia KK. Akoby si ho písal pre mňa. Všetkým, ktorí s Tebou spolupracujú patrí aj moje ĎAKUJEM. Varecha - merci za to, že si :-)
evanaaa
Ono to už asi nie je také aktuálne ako na začiatku, ale nikde neviem nájsť návod, ako si opraviť príslušný názov určitej rubriky, alebo pridať slovo, napr. mám: Rolády a chcem tam pripísať ešte ...a záviny, aby to bolo presnejšie, len ako to pridať? Za odpoveď ďakujem.
evusik
@evanaaa pôjdeš do svoje KK a klikneš na Nastavenie kuchárskej knihy - to asi poznáš, tam môžeš prehadzovať rubriky ale aj opravovať názvy a to tak, že myšou klikneš napr. na Rolády uvidíš že kurzor sa ti postaví na koniec slova a môžeš dopisovať, alebo vymazať celý názov a napísať celý, potom to len potvrdíš Enter a vrátiš sa naspäť na recepty a je to .-)
blackwolfer
Ja mám malý problém. Keď si chcem vytvoriť novú rubriku nejde mi to. :P Normálne napíšem názov rubriky a kliknem "Urob" ale nič sa nestane. Prosím pomôžte mi
hanach
Ja keď budem mať čas to podľa návodu skúsim. Je to fain vec, konečne bez vytláčania množstva papierov a hneď po ruke.
betul
..úžasný nápad,vrúcna vďaka......
cinkla
A mne ta kucharska knika prestala fungovat a neviem si s nou poradit. A z redakcie sa nehlasia, ani ked som sa na nich opakovane e-mailom obratila.....
ferok
Je možne do knihy kopírovať recepty aj z iného zdroja ako napr. USB kľuč._
oldlady
Tak. Prihlásila som sa aj ja do rodiny varecháčov, len mi to asi dlhšie potrvá kým sa zorientujem lebo už patrím do kategórie 75 a vyše. Ale kto vie, možno je to iba ten strach, čo má veľké oči :-)
Nuž pokojný nový rok 2012 a kopec zdravia všetkým varecháčom. -
majo51
nedal by sa upraviťprogram tak,aby sa recept presunutý do svojej kucharskej knihy upraviť aby sme tam mohli upraviť množstvo surovín a pod. samozrejme že by to bolo iba v mojej knihe,alebo tam dať rubriku poznámky do ktorej by som mohol písať v mojej knihe.
heliana
juj, už sa teším na svoju prvú kuchársku knihu...vďaka za super nápad... prajem veľa zdaru všetkým "kolegom"...:)
emma1
Varecha je perfektná. Po dlhšom listovaní v super receptoch som sa už aj ja zaregistrovala do perfektnej veľkej skupiny úžasných kuchárov a pekárov. Som nadšená skvelými receptami, ktoré táto veľká rodina neustále pridáva do zoznamu. Prajem všetkým varechám veľa elánu, dostatok dobrých surovín do misiek,hrncov a pekáčov z ktorých vytvoria úžasné jedlá, koláče a rôzne iné vynikajúce lahôdky.
morza
Mám otázku. Nedá sa vytlačiť, alebo sprístupniť obsah v mojej kuchárskej knihe ? Ďakujem.
bibia1
@morza - ahoj
Keď vojdeš do svojej KK tak v pravom rohu nad receptami je kolonka Vytlač recepty - klikneš, a buď si ich priamo vytlačíš, alebo si ich uložíš. Takto môžeš postupovať pri každej rubrike - napr., Slané, Koláče, Hlavné jedlá, atď.
marienka44
Dakujem za radu @Evusik , ako si mam prehodit rubriky v zozname v mojej KK. Este raz dakujem a idem to vyskusat podla nej. Pribuzne rubriky chcem mat pod sebou. :-)
hanita888
tesim sa ze je tu tolko spokojnych ludi,idem si aj ja spravit tuto KK,doteraz som si recepty odpisovala do zosita,usetriliste mi kopu prace kedykolvek si teraz otvorim moju KK a vsetko budem mat poruke.naozaj velka vdaka.
jarbra
dakujem ,je to super a tesim sa na dalsie napady na vareche ,...papa :-)
katka1804
Toto je fakt jedna kvalitná stránka. Keď niečo hľadám ohľadom varenia, už negooglim ale hodím rovno do vyhľadávania na Vareche. Zatiaľ som našla všetko čo som potrebovala. Urobiť si vlastnú KK je super. Pridám si čo chcem, čo sa podľa receptu nepodarí alebo nechutí, vyhodím. Zatiaľ som nemala odvahu prispieť receptom, len komentíkom, ale ja sa odvážim. Redakčný tím robíte krásnu prácu. Stránka na úrovni graficky aj obsahovo. Vďaka a prajem všetkým milým varecháčom nech im to aj naďalej tak dobre varí.
zlatulik3
Ja by som mala otazku ale netyka sa KK,ale že ako sa pridavaju fotky do komentarov?? Dakujem za odpoved..
moanna
prosím pomôžte, som začiatočník a omylom som sa zaregistrovala
dvakrát, ako vymažem jednu registráciu? Ďakujem
daniella9
A ked potrebujem nejaký recept vymazať? Lebo mám nejaké uložené 2x...
paploska
Prosím vás neviete mi poradiť? aj mňa by zaujímalo ako mám pridať fotku ku komentárom. ďakujem :-)
mishmishmish
ja mám otázku ohľadne kuchárskej knihy - od istého času sa mi zjavuje v rubrikách len niekoľko receptov, konkrétny príklad - v rubrike "india" mám pripadných 17 receptov, ale keď do tejto svojej rubriky vojdem, zobrazí mi len cca polovicu receptov - ako keby na úvodnej strane, no pokračovanie neviem nájsť. žiadne označenie, že druhá strana alebo podobný systém. tým pádom sa neviem dostať k skôr pridaným receptom, a celkom mi chýbajú. je na to nejaký fígeľ? ďakujem za odpoveď (mám aj rubriky, kde tých receptov nemám pridaných tak veľa, tie mi ukazuje všetky, tak neviem, či je to obmededzené počtom receptov v jednej rubrike alebo len s tým neviem robiť). prajem všetkým pekný víkend.
ariela6
pridala som si fotku ale pri zapajani sa v komentaroch o receptoch sa moja fotka neobjavuje prečo neviem najst chybu dakuj
mili2936
prosím prosím, potrebujem pomoc! zabudla som heslo, ale pri prihlásení na varecha.sk mi automaticky hodí moje meno, ale len na pc, kde som sa prihlasovala. chcela som sa prihlásiť u kamarátky a zrazu hop - na heslo som si nevedela spomenúť. Dá sa to nejako riešiť zmenou hesla?
xkatka
Ani mne sa nezobrazuju vsetky recepty :( a to mam v jednej rubrike len dva a nezobrazuje sa mi ziaden..
valent
Neposielajte mi maily.Mám Vás plné zuby
jansam
Ešte b bolo fajn,keby som si mohla ihneď nájsť mojich obľúbených
varecháčov-inzerentov,ktorých som si ja zvolila za obľúbených.
petukla
Prosim, vie mi niekto poradit? 1.Da sa z KK vymazat rubrika? 2.Recepty sa medzi rubrikami musia presuvat po jednom? (predtym sa pri zruseni rubriky do inej dali presunut naraz) 3.Rubriky sa daju radit aj inak ako postupne podla datumu vytvorenia? Mam to neprehladne, uz sa prestavam orientovat... Vopred dakujem za uzitocne rady.
petukla
a 4. je mozne v ramci rubriky menit poradie receptov? Myslim tym, presunut zo zaciatku na koniec, alebo zaradit podobne recepty ku sebe.
petukla
@alena45 Dakujem, prehliadla som to pri citani. Vies poradit aj s vymazanim alebo presuvanim rubriky?
mariana777
Chcem sa opýtať, prečo sa nemôžem dostať do mojich rubrík. predtým to išlo a teraz mi to nejde. Ďakujem
sese208
Ani ja sa nemôžem dostať do svojej KK. :( Viete niekto poradiť? Ďakujem
mataaa
Ako vymažem rubriku? Ja tam ten krížik vedľa "vytlač recepty" nemám...
Odpovedá tu niekto z adminov na otázky? Táto tu už bola viackrát a žiadna odpoveď!!! @tomas
milina
Tomáško, ako doplním do už vytvorenej rubriky, napr mám rubriku slané jedlá ale chcem rubriku špecifikovať na" slané jedlá a drobné pečivo"
ceresnicka1
Mne sa vymazala cela kniha. Mam tam len cisla,ktore znacia,kolko som tam mala receptov. Ale ani jeden neotvorím. Čo je s tým??? Musím to hľadať nanovo???
vikina123
Práve som sa zaregistrovala. Čítam komentáre a vidím, že budem mať čo robiť, kým sa zorientujem. Teším sa na všetky Varecháčky.
bernise
ako si mám urobiť kuchárskh knihu? Vôbec mi to nejde dakujem
redakcia
@bernise , postup vytvorenia kucharskej knihy je podrobne opisany v tomto clanku nad komentarmi.
Ak mate konkretne otazky, piste ich na: redakcia@varecha.sk
santino
Dobry den prosim vas ako zrusim svoj nick na vareche
bembo
Skôr než som si náhodne prečítal tento návod(pôvodne som chcel návod ako uverejniť niektoré moje recepty)som prišiel na to po niekoľkých pokusoch sám,takisto aj ako priložiť túto fotku môjho kacúra.Dúfam že zvládnem aj to ako uverejniť moje recepty aj s fotografiami
anirad
to je výborný nápad,roztriediť recepty,musím ísť na to :-)
45678
Všetkým prajem príjemný letný deň :-)
Prešla som si všetky komentáre a neviem či som prehliadla, ale nenašla som, ako sa dajú uložiť v abecednom zozname rubriky v kuchárskej knihe. Všetky som nevytvárala naraz a pri vytvorení novej sa iba uloží pod všetky ostatné. Ďakujem vopred za radu.
hviezda0401
nejde mi to. ked si chcem konkrétny recept pridať, neponuka mi žiadny pravý stĺpec nič. čo s tým ??!!
redakcia
@hviezda0401 , po prihlaseni sa na Varecha.sk, kliknite na recept, ktory chcete pridat do svojej kucharskej knihy. Ked sa recept nacita, kliknite na zlty pasik vpravo od receptu s textom Pridaj do svojej kuchárskej knihy:



Do kucharskej knihy mozete vstupit a recepty v nej spravovat kliknutim na srdiecko v zahlavi v zelenej liste:


marienka44
Ja by som privítala, keby sa daný recept dal uložiť súčasne na dve pozície. Lebo napr. recept "pasuje" do dvoch kategórií naraz.
Ja nevidím podľa hore uvedeného postupu žiadne vylepšenia. Možno len to, že klikom na prislusny priecinok sa otvoreny recept zaradí, kde ho chcem mať. Alebo sa mýlim?






 



TOPlist