Thajská kuracia polievka
Thajská kuracia polievka

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 19. júna 2020

Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

40-50 minút
príprava

Suroviny

 (z vývaru)
 čerstvé
1 bal.
1 l
 (Fish sauce)




Postup

  1. 1

    Do vývaru dáme citrónovú trávu pokrájanú na menšie kusy, prípadne rozdrvenú v mažiari, galangal, šalotku, limetkové listy nakrájané na tenšie plátky, celý cesnak a chilli.

  2. 2

    Polievku povaríme približne 30 minút a potom pridáme kokosové mlieko.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme palmovým cukrom, limetkovou šťavou a rybacou omáčkou. Zohrievame dovtedy, kým sa palmový cukor rozpustí. Polievka však už nesmie vrieť.

  4. 4

    Rozohriatu panvicu pokvapkáme olejom a orestujeme huby a cherry paradajky.

  5. 5

    Misku naplníme ryžovými rezancami, ktoré sme si vopred prepláchli a namočili v studenej vode. Zalejeme hotovou polievkou, pridáme nakrájané kuracie mäso z vývaru a ozdobíme orestovanými hubami s paradajkami. Na vrch dáme ešte čerstvý koriander, pár koliesok šalotky a čerstvé chilli.

Diskusia k receptu

2010
Ono je to skoro skutocna, ale pre slovenskych cestovatelov pozor. Skutocna verzia v thajsku je super stiplava hadzu do nej minimalne 5, ale skor 10 tych ich malych thajskych chilli tie su cez 50,000 Scovid skaly madarska feferonka je len cez 5,000. Specificku chut tejto polievke davaju kafirove limetkove listy, nie limetkove uplne ina aroma.




1x zahra
altyn
Polievka vyzerá zaujímavo, len by som chcel upozorniť že tie rezance ktoré sú aj na obrázku a tiež vo videu, nie sú ryžové, ale sklenené, z fazule mungo. Viem to, pretože ich často používam miesto klasických rezancov. Možno sa to niekomu zdá ako blbý detail, no podľa mňa je to zásadný rozdiel. Hlavne v chuti. Úplne rozdielne...