Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. januára 2020. Komerčný recept.

V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a americkými zemiakmi.

Suroviny

2 ks
 podľa potreby
 podľa chuti
 podľa chuti
Pečeňová plnka:
1 ks
200 g
20 g
200 g
 podľa chuti
70 g
Špenátová plnka:
150 g čerstvý
60 g
2 PL
3 strúčiky
 podľa chuti
 podľa chuti
Pečené zemiaky:
1,5 kg
1 bal.
1 bal.
 podľa potreby
Cesnakový dresing:
1 bal. (18 %)
5 strúčikov
1 PL
1 ČL (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky v šupke pokrájame na plátky. Dáme na pekáč, posypeme grilovacím korením a korením na americké zemiaky. Polejeme olejom, premiešame a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 - 220 °C.

  2. 2

    Plnka z kuracej pečene: Očistenú pečeň pokrájame. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, prilejeme olej a pečeň orestujeme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, mleté čierne korenie, tymian, mandľové lupienky, chvíľu restujeme, odstavíme a necháme troška vychladnúť. Nakoniec vmiešame vajce.

  3. 3

    Plnka z listového špenátu: Ma rozpálenom oleji orestujeme špenátové listy, pridáme soľ, korenie a odstavíme. Špenátovú plnku dochutíme pretlačeným cesnakom.

  4. 4

    Očistenú panenku nožom upravíme tak, aby sme dostali veľký plát, ktorý veľmi jemne naklepeme tĺčikom na mäso. Plát osolíme, okoreníme a nanesieme plnku z kuracej pečene. Zvinieme do rolády a zaviažeme kuchynským špagátom. Roládu sprudka opečieme to všetkých strán na panvici s rozpáleným olejom a preložíme na pekáč.

  5. 5

    Rovnako pripravíme druhú bravčovú panenku, ktorú naplníme špenátovou plnkou a plátkami mozzarelly.

  6. 6

    Naplnené panenky na pekáči podlejeme olejom a dáme piecť na približne 20 - 30 minút do rúry.

  7. 7

    Dresing: Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, čili omáčkou a pretlačeným cesnakom.

  8. 8

    Upečenú plnenú panenku nakrájame na hrubé plátky a podávame s pečenými zemiakmi a dresingom.

Diskusia k receptu

hannes
No. K tým zemiakom. Je tam zbytočne priveľa korenia a priveľa oleja. Ja postupujem inak. Do váčšej misy dám lyžicu oleja. Pridám soľ a podľa chuti korenie tak, aby vznikla polohustá kašička. Potom tam nasypem ROVNOMERNE nakrájané zemiaky, spravidla na mesiačiky. Dobre rukou poprehadzujem, aby sa zemiaky tou zmesou obalili. Potom ich nakladiem na rošt s pekacím papierom a pri 180 st. s ventilátorom ich na tretej lište opekám 25 min. nechám ešte tak 5 min. vo vypnutej rúre a...hotovo...
ceresnicka
Pekný recept,určite vyskúšam!
A k tomu koreniu na zemiakoch? Myslím,že každý si ho dá toľko,koľko znesie a ako to má rád! Nevidím tam žiadny problém.Aj keď pri takto pečených zemiakoch aj ja postupujem tak ako@hannes.
1x mares




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia