Tvarohová nátierka
Tvarohová nátierka

3 rýchle nátierky z jedného základu videorecept

lukas1983 - fotkalukas1983, 7. apríla 2021

Dochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu. Určite to všetci Zobraziť celý popisDochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu. Určite to všetci ocenia :-)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=0qRMHJ8xeHM&t=18s

30 minút
príprava
3 rýchle nátierky z jedného základu (videorecept)
Foto: lukas1983

Suroviny

250 g
750 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
70 g (v konzerve)
3 PL
50 ml
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ a mleté čierne korenie a vymixujeme.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.

  3. 3

    Ďalej si na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a pažítku.

  4. 4

    Ako prvú si pripravíme bylinkovú nátierku. Do väčšej misky dáme jednu časť tvarohového základu. K nej pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, kôpor a pažítku (trochu jarnej cibuľky a kôpru si necháme na tuniakovu nátierku). Ďalej pridáme jeden strúčik pretlačeného cesnaku, lyžicu citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie a rascu. Všetko ručne premiešame.

  5. 5

    Druhú si pripravíme nátierku s tekvicovým olejom. Do väčšej misky dáme druhú časť tvarohového základu. Pridáme soľ, čierne korenie, rascu, lyžicu citrónovej šťavy a tekvicový olej. Všetko opäť ručne premiešame.

  6. 6

    Posledná je tuniaková nátierka. Zmiešame poslednú (tretiu) časť tvarohového základu, tuniaka, jeden pretlačený strúčik cesnaku, lyžicu citrónovej šťavy, zvyšok kôpru a jarnej cibuľky, soľ, čierne korenie a rascu. Všetko dôkladne ručne premiešame.

  7. 7

    Prajem vám dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia