Pizza z ovsených vločiek

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. mája 2019     Dĺžka videa: 0 minút 48 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Možno to nevyzerá najvábnejšie, ale je to zdravšie než klasické cesto.

Dochutiť ako klasickú pizzu.

Suroviny

1 hrnček
60 g
1 ks
0,1 l
1 čl
 (na dochutenie)

Postup

  1. 1

    Jednoduchý a rýchly recept. Všetky suroviny si zmiešame spolu a dochutíme bylinkami/soľou/korením - podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    "Pizza cesto" si dáme na papier na pečenie, vyformujeme a šupneme do predhriatej rúry (170 stupňov) na 15 minút. Po 15 minútach pizze vyberieme, zvýšime teplotu v rúre na 190 stupňov. Pizze si zatiaľ ozdobíme podľa svojej chuti. Tu sa naozaj medze nekladú. Zvyčajne však potriem cesto kečupom alebo paradajkovou drťou, dám šunku, syr a na vrch zeleninu prípadne vajíčko. Ak vajíčko nebudete dávať, tak dajte piecť pizzu do rúry na 10 minút (190 st.), prípadne s vajíčkom na 15 minút. Dobrú chuť




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
@Conscientia @Afataga Tento recept/návod, je len na "cesto" :) Čo sa Vám na ňom zdá nezdravé ? :) Ovsené vločky - pomalé sacharidy a určite zdravšie ako múka, Tuniak - zdravé bielkoviny a tuky, Vajíčko - bielkoviny a cholesterol (cca 50-70kcal na vajce podľa veľkosti), Mlieko polotučné - to snáď rozoberať nemusíme a na záver kokosový olej - zdravé tuky ... Ćo je na tom nezdravé :) Rád si to nechám vysvetlíť :)

Vymazať
@Tutikompoty Nemám v úmysle lajkovať recepty bez múky len preto, že sú bez múky. Tuniaka z konzervy tiež nepovažujem za highlight dnešného týždňa, ledaže by si si osobne poznal konzervátora, ktorý tú rybku neľútostne uzavrie do konzervy bez pridaných solí, éčiek či zbytočného množstva oleja. A nejak ti tak celkom neverím absenciu syra, ale to je už na meditáciu medzi mojou vierou a tvojím receptom. Howgh.

Vymazať
Nehádam sa :) Ale :
 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-la-brokolica/65960-recept...

 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-torta/64356-recept.html...

 varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-brokolicovym-cestom-bez...

 varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-a-la-pizza-fotorecept/5...

 varecha.pravda.sk/recepty/nizkosacharidova-pizza/63495-re...


A mohol by som pokračovať :) Chcel som dať len niečo odlišné :) Keď vyskúšate, možno zmeníte názor :)

A k tej Wiki : "Pizza-Typicky je tvorené tenkým cestom kruhového tvaru" Nikde nie je písané, že neexistujú aj iné varianty "cesta" :) Ale ako vravím nehádam sa. Pekný večer :)
Vymazať
včera som sa už chcela vyjadriť, ale mal si stiahnutý recept, asi kvôli zmene názvu. Mne sa tvoje dielo páči, rada skúšam nové verzie,ak sami páči kombinácia surovín. Ale vločky by som asi nechala trochu nasiaknuť mliekom dopredu a potom by som vytlačila prebytok tekutiny a zmiešala s tuniakom, aby za ten čas pečenia zmäkli...ešte uvidím, ale iste sa na to dám, už len zo zvedavosti, je to samá bielkovina, pomalý sacharid a vláknina;-)
Vymazať
@Kukulienka71 (8.1.2017 10:56)

páči sa mi tvoj postoj..myslím,že vločky mlieko nasajú,nebude treba vytláčať..
.páči sa mi tvoje pohotové skúšanie aj nových receptov a písanie skúseností..
pozdrav šlem i autorovi receptu..môj muž v jeho veku vedel urobiť čaj,kávu a praženicu...si dobrý,chlapče..:-)

želám šťastné dni...
Vymazať
@Radost (8.1.2017 11:07)

s tými vločkami máš pravdu, veru nasajú, nakúkam sem počas varenia, tak v rýchlosti nerozmýšľam:-) Ďakujem za písmenká, je tu pár ľudí, vrátane teba, od ktorých sa kladnému postoju môžeme priučiť;-)
Pekný mrazivý deň všetkým!
Vymazať
@Tutikompoty (7.1.2017 19:15)

ja neriesim, ci je to zdrave, alebo chore, alebo ci je to chutne, alebo ble, ja len tvrdim, ze to nie je pizza, presne tak, ako tie linky, co si pridal, cesto na pizzu sa robi z muky, vody, drozdia, soli, co urcite vies. Pokojne si pec aj taketo jedla, ale malo by sa volat inak, aby to nezavadzalo tych, co budu hladat ozajstnu pizzu.
Ani ja sa nehadam, len sa pokusam ti to vysvetlit. Ked vypestujes ovalne jablko, nenazves ho slivka len preto, ze sa nan podoba tvarom.