Pizza s brokolicovým cestom bez múky

giussa - fotkagiussa, 23. marca 2014
Pizza s brokolicovým cestom bez múky
Foto: giussa

Hoci som tu už videla viacero spôsobov ako spraviť pizzu bez múky, brokolicovú som ešte nenašla. Najprv som vyskúšala karfiolovú, ale tá vôňa karfiolu Zobraziť celý popisHoci som tu už videla viacero spôsobov ako spraviť pizzu bez múky, brokolicovú som ešte nenašla. Najprv som vyskúšala karfiolovú, ale tá vôňa karfiolu mi skrátka k pizzi nesedela. Tak som skúsila vymeniť karfiol za brokolicu a výsledok ma veľmi príjemne prekvapil.

1 plech
porcia
15 minút
príprava
2x20 minút
na 180, 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1/2
125 g
4
1 čl
Plnka ľubovoľná:
300 g
1 strúčik
1 pl




Postup

  1. 1

    Z brokolice som odrezala hrubé stonky a vrchné kvety som uvarila na pare cca 10 min. Potom som ju rozmixovala na drobno a nechala trochu vychladnúť. Pridala som nahrubo nastrúhanú mozzarelu a tofu, vajíčka a soľ, zamiešala a rozprestrela na plech. Zapiekla som na 20 min na 180 stupnov.

    Pizza s brokolicovým cestom bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Na upečené cesto pridajte suroviny podľa chuti a zvyklostí, mnou použité som uviedla v surovinách a dajte dopiecť na 200 stupňov cca 20 min až kým syr nezhnedne.

    Pizza s brokolicovým cestom bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Po dopečení som potrela kraje olivovým olejom, do ktorého som prelisovala strúčik cesnaku. Odporúčam nejesť hneď upečené, tým že je v ceste syr, je lepšie pizzu nechať trochu schladnúť, aby syr stuhol.

Diskusia k receptu

tiginko
jedla som ju a môžem fakt odporúčať, je výborná. Určite si ju budem robiť často, lebo ja pizzu milujem a takto môžem v pohode dodržať moje nízkosacharidové stravovanie bez výčitiek svedomia... zakaždým inak obložené, už sa teším
andys
Ďakujem za skvelý recept, už aj pridávam do jarnej detoxikácie :) A do KK :)
mimit
Waaau, vyzera uzasne. Dlho mam chut na pizzu, ale kedze sme sa doma dali na zdravy zivotny styl, odolavala som. Zda sa, ze konecne recept pre mna, ktory vyskusam a nebudem mat az take vycitky! Dakujem a davam ti ****. A co sa nazvu tyka, podla mna je dobre zvoleny. Ved je v nom zahrnute ze nejde o klasicke cesto. Zasa niekto riesi malichernosti...
aleana
Na aky velky plech je tato davka? Rada by som tiez vyskusala...uz som robila karfiolovu aj cuketovu a obidve boli fajn,tak dufam ze ani tato ma nesklame...
havino
vdaka za pridanie linku @giussa , k tej karfiolovej, ja toto budem musieť vyskúšať, na pizzu mám slabosť, no ale, to nejde ani raz do týždňa a už to tu sledujem o náhradách, no len o chuti nemám ani predstavu poviem pravdu, ukladám si
giussa
@aleana nemam ho bohuzial cim odmerat, ale je to standartna velkost plechu, oznacuje sa tusim vyrazom "velky" :D
stoji urcite za ochutnanie @havino , dokonca aj moja mama, ktora pizzu miluje, z nej bola nadsena, ze mami :D
havino
že, že mami? jezus maria, nechcem byť netaktná, ale nie si ty @giussa mláďatko našej žabky? tu jedla pizzu, tam koláč jedla, odobrila, teraz mi to zaplo a došlo, dobré ráno stará mama, no má byť žabka na čo pyšná, takú šikovnú kuchárečku má, ja dvoch mládencov a takáto parťáčka s novodobými stravovacími záľubami mi veľmi chýba
caterina
@giussa dobre, ze si pripomenula. Ulozenu ju mam uz davno, ale v tom mnozstve receptov som aj zabudla. Spravim coskoro ;)
atulienka
brokolicovú som ešte nerobila, ale iste vyskúšam. vyzerá výborne a iste bude aj tak chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia