Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
240 ml |
|
40 g |
|
10 g |
|
21 g |
|
120 g v šupke uvarené |
|
Obloha: | |
250 g |
|
|
|
20 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
5 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
- 2
Potom rozvaľkáme 2 kusy 500 g cesta na obdĺžnik 50 x 30 cm. Do jedného cesta pridáme rajčinovú omáčku, mozzarellu, šunku a zabalíme do tvaru slimáka. Do druhého cesta pridáme špenát s ricottou a cesnakom a zabalíme do slimáka.
- 3
Zrolované cesto nakrájame na 3 cm rolky a striedavo ukladáme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom (alebo tekvicovými jadierkami). Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu