Domáce Laskonky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. marca 2019     Dĺžka videa: 2 minúty 41 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Obľúbený zákusok s lahodným krémom uprostred

Návod ako si urobiť domáce laskonky. Inšpirované receptom na Laskonky od Tatranky

Suroviny

Cesto:
3  ks
220  g
150  g
2  veľké lyžice
Plnka:
80  g
30 g
50  g
1  bal.
2 ks
3 dcl
200  g
Griláž:
80  g
1  malá lyžička

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielka našľaháme s cukrom,do pevnej hmoty.Pridáme postupne orechy a múku.Masu zľahka premiešame. Šablonku na laskonky som si vyrobila 3 mm gumolitu. Na plech položim papier na pečenie a do každej dierky uložím lyžicou cesto.Rovnomerne roztriem.Šablonku zodvihnem.

  2. 2

    Ešte ich potom trošku zrovnám.

  3. 3

    Dám ich piecť do vyhriatej rúry na 100 0C.Nechám ich asi 10 minút a potom ešte znížim teplotu na 80 stupňov. Vyjdu mi tri plechy.

  4. 4

    Medzi tým si urobím griláž.Do rajničky dám roztopiť kr.cukor a trochu ho upálim.Na pomastený olejom potretý tanier griláž vylejem a nechám vychladnúť.

  5. 5

    Potom griláž pomeliem.

  6. 6

    Nakoniec uvarím krém :Do vody zamiešam žĺtka,cukor suš.mlieko,vanilkový cukor,kukuričný škrob.Uvarím.Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla.S chladenou hmotou plním dve a dve laskonky.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Martuška tieto sa ti veľmi podarili a ta plnka musí byť vynikajúca a s grilážou to musí byť ešte lepšia chuť ako moje laskonky.uložím si a vyskúšam tieto :-))))ako vždy nádherne prestreté a postup super!!!!
Vymazať
Eliška,tá plnka je naozaj senzačná.Ta mletá griláž vytvorí ohromnú chuť,ktorá sa ničím nedá nahradiť.
Vymazať
@tatranka , su krasne! Ta sablona je napad za milion ,ja ich vzdy nakladam na plech cajovou lyzickou,odteraz pouzijem tvoju
metodu;-) .
Vymazať
Dobré pripomenutie...laskonky som nerobila už veľmi dávno...a formu na laskonky som kúpila pred mnohými rokmi, keď prišli veľmi do "módy"...je naozaj dobrou pomôckou...
@tatranka , tá tvoja karamelová plnka je veľmi zaujímavá aj tým, že tam ide aj škrób, aj sušené mlieko, a páči sa mi, že dávaš maslo...nemám totiž rada v plnkách margaríny...určite ju vyskúšam, ja som robila tiež varenú, ale inú...ďakujem
Vymazať
Grilaz pouzivam v tortach a kolacoch velmi casto, je to nasa najoblubenejsia plnka a taktiez ju casto pouzivam ako posypku.
Taku sablonu si musim dat vyrobit. raz mi ju semv originali poslala uplne neznama pani zo slovenska, pozicala som ju tu- a nikto sa neche priznat k tomu, kde skoncila... tvoj napad z linolea je velmi jednoduchy. dakujem za tip, lebo laskonky zboznujeme a nabuduce uz pre mna nebudu take pracne.
Vymazať
Vyzerajú lákavo a určite sú výborné. Výborný nápad na šablónu. Čím si ju vyrezala? Orezávatkom? Alebo máš na to nejakú fintu? Môže ísť namiesto sušeného mlieka a vody čerstvé mlieko? A veľmi sa mi páči karamel do plnky.
Vymazať
@pivonka do gumolitu som strihala nožnicami.Nie nemôže isť čerstvé mlieko namiesto sušeného.Ono to má celkom inú konzistenciu.
No a karamel v plnke je naozaj veľmi chutný.
Vymazať
toto sa mi zdá byť velmi ok teda jednoduché rýchle nenáročné oproti tomu čo som skúsila od kohosi a vtedy som pohorela na celej čiare ale hlavne deti boli sklamané sa velmi tešili že budu mať koláčik ako z cukrárne, dufam že teraz to bude lepšie určite. díky za nápad papá
Vymazať
Noooooo, Tatranka, ty sa dnes prekonávaš, ďalší bezchybný super recept. Mňaaaam. Pokúsim sa aj ja upiecť túto dobrotu :-)))
Vymazať
Laskonky mám strašně ráda. Podle Tvého receptu bych si je mohla
udělat s použitím bezlepkové mouky. Náplň je originální.
Vymazať
super, pridávam do KK zaual ma karamelový krém, ešte som nerobila z mletého karamelu. Len keby nebolo tak teplo. Potrebujem nápady na víkendové pečenie a následnú oslavu.
Vymazať
Super receptík.Ukládam si ho do KK.Formu na laskonky mám,nie na celý plech ,dostať jú kúpiť v obchode,takže vyskúšam niekedy.
Vymazať
kto obľubuje kokos -tak jeden kokos zamiešať ,ale až po odstavení.