Foto: tatranka
Recept je vlastne z dvoch receptov.Cesto od priateľky,plnka moja vlastná.Je to zaujímavý zákusok.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
220 g |
|
150 g |
|
2 veľké lyžice |
|
Plnka: | |
80 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
3 dcl |
|
200 g |
|
Griláž: | |
80 g |
|
1 malá lyžička |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielka našľaháme s cukrom,do pevnej hmoty.Pridáme postupne orechy a múku.Masu zľahka premiešame. Šablonku na laskonky som si vyrobila 3 mm gumolitu. Na plech položim papier na pečenie a do každej dierky uložím lyžicou cesto.Rovnomerne roztriem.Šablonku zodvihnem.
-
2
Ešte ich potom trošku zrovnám.
-
3
Dám ich piecť do vyhriatej rúry na 100 0C.Nechám ich asi 10 minút a potom ešte znížim teplotu na 80 stupňov. Vyjdu mi tri plechy.
-
4
Medzi tým si urobím griláž.Do rajničky dám roztopiť kr.cukor a trochu ho upálim.Na pomastený olejom potretý tanier griláž vylejem a nechám vychladnúť.
-
5
Potom griláž pomeliem.
-
6
Nakoniec uvarím krém :Do vody zamiešam žĺtka,cukor suš.mlieko,vanilkový cukor,kukuričný škrob.Uvarím.Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla.S chladenou hmotou plním dve a dve laskonky.
metodu;-) .
@tatranka , tá tvoja karamelová plnka je veľmi zaujímavá aj tým, že tam ide aj škrób, aj sušené mlieko, a páči sa mi, že dávaš maslo...nemám totiž rada v plnkách margaríny...určite ju vyskúšam, ja som robila tiež varenú, ale inú...ďakujem
Taku sablonu si musim dat vyrobit. raz mi ju semv originali poslala uplne neznama pani zo slovenska, pozicala som ju tu- a nikto sa neche priznat k tomu, kde skoncila... tvoj napad z linolea je velmi jednoduchy. dakujem za tip, lebo laskonky zboznujeme a nabuduce uz pre mna nebudu take pracne.
No a karamel v plnke je naozaj veľmi chutný.
udělat s použitím bezlepkové mouky. Náplň je originální.
Prosím o radu. V texte receptu je:
"Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla."
Ako mám spojiť? Iba zmiešaním masla, masy a griláže alebo vyšľahané maslo pridať do masy a vyšľahať spolu? Nakoniec pridať griláž a zamiešať?
Ďakujem.
Dobre si to pochopila maslo spojiš z grilážou a všetko spolu zmiešaš s vychladenou uvarenou masou.Spolu našľaháš,vymiešaš a tak plníš laskonky.
Ďakujem za rýchlu odpoveď.
Na laskonky si ešte netrúfam, ale krém chcem použiť do košíčkov, pretože mám rada všetko karamelové