Laskonky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 19. júla 2010
Laskonky (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept je vlastne z dvoch receptov.Cesto od priateľky,plnka moja vlastná.Je to zaujímavý zákusok.

28
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Cesto:
3  ks
220  g
150  g
2  veľké lyžice
Plnka:
80  g
30 g
50  g
1  bal.
2 ks
3 dcl
200  g
Griláž:
80  g
1  malá lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielka našľaháme s cukrom,do pevnej hmoty.Pridáme postupne orechy a múku.Masu zľahka premiešame. Šablonku na laskonky som si vyrobila 3 mm gumolitu. Na plech položim papier na pečenie a do každej dierky uložím lyžicou cesto.Rovnomerne roztriem.Šablonku zodvihnem.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ešte ich potom trošku zrovnám.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dám ich piecť do vyhriatej rúry na 100 0C.Nechám ich asi 10 minút a potom ešte znížim teplotu na 80 stupňov. Vyjdu mi tri plechy.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým si urobím griláž.Do rajničky dám roztopiť kr.cukor a trochu ho upálim.Na pomastený olejom potretý tanier griláž vylejem a nechám vychladnúť.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom griláž pomeliem.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec uvarím krém :Do vody zamiešam žĺtka,cukor suš.mlieko,vanilkový cukor,kukuričný škrob.Uvarím.Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla.S chladenou hmotou plním dve a dve laskonky.

    Laskonky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Martuška tieto sa ti veľmi podarili a ta plnka musí byť vynikajúca a s grilážou to musí byť ešte lepšia chuť ako moje laskonky.uložím si a vyskúšam tieto :-))))ako vždy nádherne prestreté a postup super!!!!
Eliška,tá plnka je naozaj senzačná.Ta mletá griláž vytvorí ohromnú chuť,ktorá sa ničím nedá nahradiť.
@tatranka , su krasne! Ta sablona je napad za milion ,ja ich vzdy nakladam na plech cajovou lyzickou,odteraz pouzijem tvoju
metodu;-) .