Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Foto: siuuu
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom. Tento recept som našla pri triedení svojej zbierky receptov a keďže som mala všetko doma, rozhodla som Zobraziť celý popisJemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom. Tento recept som našla pri triedení svojej zbierky receptov a keďže som mala všetko doma, rozhodla som sa ju vyskúšať s jemnou úpravou. A bola to dobrá voľba ;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks väčší (koreň) |
|
250-300 g mladá |
|
1-2 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
750 ml |
|
100 - 150 g (alebo kyslá smotana) |
|
100 g čerstvý |
|
2 PL |
|
1-2 kusy |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie: | |
čerstvá |
|
Postup
-
1
Dopredu (alebo počas varenia polievky) si pripravíme lososovú vložku - lososa bez kože pokrájame na drobučké kocky, pridáme nadrobučko pokrájanú očistenú šalotku a všetko ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Odložíme do chladničky.
- 2
Očistíme petržlen, cuketu a cesnak. Petržlen pokrájame na malé kúsky, cuketu nahrubo postrúhame, cesnak posekame nadrobno. Na oleji 2-3 minúty restujeme pokrájaný petržlen a cesnak, pridáme postrúhanú cuketu, pár minút podusíme. Zalejeme teplým vývarom a varíme asi 10-15 minút (pokiaľ nebude petržlen uvarený do mäkka).
- 3
Vývar pridávajte postupne - aby nebola polievka príliš riedka. Po uvarení som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som créme fraiche (alebo kyslá smotana). V prípade potreby dochutíme soľou a korením, ale treba mať na pamäti, že aj losos dá polievke výraznejšiu chuť.
- 4
Polievku podávame s kopčekom lososovej zmesi a posekanou petržlenovou vňaťou. Priznám sa, že som mala obavy z toho čerstvého lososa, ale v horúcej polievke sa maličké kocky "urobili" a vôbec nebolo cítiť, že je to čerstvá ryba - a tá svieža citrónová chuť k jemnej polievočke náramne sedí.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zrovna dnes som varila cuketovú krémovú, cuketu som mala z mrazničky, ale s lososom by mi určite chutila, ale to až nabudúce z novej úrody
citrónová šťava lososa zatiahne a nie je úplne surový, rovnako sa pripravuje ceviche z čerstvých rýb; kto nechce rybu nemusí dávať - ja som chcela vyskúšať a prežila som to ;-)