šalotky

Recepty, kde je šalotky

prazdny

Hráškový krém s parmezánovými krutónmi

Bezmäsité jedlá

Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým...

prazdny

Mix troch druhov húb na šalotke

Bezmäsité jedlá

Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

prazdny

Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée

Bravčové mäso

Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...

prazdny

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom

Kuracie mäso

Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

prazdny

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke

Cestoviny

Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

prazdny

Hovädzie v omáčke mole

Hovädzie mäso

Výsledok experimentovania s mexickou kuchyňou...

prazdny

Farmársky guláš

Hovädzie mäso

Maso pokrajame na kocky a prudko opecieme na masti.

prazdny

Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!

prazdny

Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní

Hlavné jedlá

Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.

prazdny

Losos so špargľou, kapari a paradajkami

Hlavné jedlá

Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

prazdny

Morčacie cigaretky - bielkovinový deň

Hlavné jedlá

Morcaci rezen rozklepem na tenko, osolime. Alobal vytriem stetcom trochou oleja. Polozim nan rezen,...

prazdny

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

prazdny

Tymianové ravioli plnené krevetami

Cestoviny

Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

prazdny

Francúzske biele jelítka

Bravčové mäso

Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...