Recepty, kde je lák
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene
150 g šunkovej salámy
100 g cibule
100 g jabĺk
5 g...
Ukrajinský boršč
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu...
Rajčiaková polievka s kapustou
Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...
Sedmohradská paradajková polievka
Z múky pripravíme zápražku,
podlejeme ju paradajkovým
pretlakom a vodou.
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...
Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Karfiol na taliansky spôsob
Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...
Šošovicový šalát s cestovinou
Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...
Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g...
Ukrajinský boršč
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu...
Rajčiaková polievka s kapustou
Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...
Sedmohradská paradajková polievka
Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...
Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Karfiol na taliansky spôsob
Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...
Šošovicový šalát s cestovinou
Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...
Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....