Zubáč

Zubáč na slávnostný spôsob

Autor receptu: redakcia

6
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rizoto: V rozpálenom masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu a miešame tak dlho, kým nedostane sklovitý vzhľad. Potom posolíme, pridáme trochu vody alebo vývaru a stále miešame. Pomaly pridávame vodu a miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká. Do hotovej ryže pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme podusili na masle, a nastrúhaný parmezán.
  2. Plnku pripravíme z nasekanej cibule a petržlenovej vňate, ktoré sme opražili na masle. K nim pridáme nadrobno nasekané šampiňóny, podusíme, pridáme nasekané mäso z ryby, dochutíme a trochu podusíme.
  3. Šťavu pripravíme z vývarov, žĺtkov, vajca, soli, roztopeného masla a lyžičky múky. Všetko miešame nad parou do zhustnutia a dochutíme citrónovou šťavou.
  4. Zubáča nakrájame na kúsky a dáme na pekáč vymastený maslom. Pod každý kus dáme kúsok plnky a podlejeme bielym vínom. Prikryté pečieme 5 minút pri 200 stupňoch. Potom tekutinu zlejeme a pečieme ešte ďalších 5 minút. Servírujeme tak, že na taniere dáme rizoto, plnku, polejeme omáčkou a na to dáme plátok ryby.