Zubáč
Zubáč na slávnostný spôsob
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Rizoto: V rozpálenom masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu a miešame tak dlho, kým nedostane sklovitý vzhľad. Potom posolíme, pridáme trochu vody alebo vývaru
a stále miešame. Pomaly pridávame vodu
a miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká. Do hotovej ryže pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme podusili na masle,
a nastrúhaný parmezán.
- Plnku pripravíme z nasekanej cibule
a petržlenovej vňate, ktoré sme opražili na masle. K nim pridáme nadrobno nasekané šampiňóny, podusíme, pridáme
nasekané mäso z ryby, dochutíme a trochu podusíme.
- Šťavu pripravíme z vývarov, žĺtkov, vajca, soli, roztopeného masla a lyžičky múky. Všetko miešame nad parou do zhustnutia a dochutíme citrónovou šťavou.
- Zubáča nakrájame na kúsky a dáme na pekáč vymastený maslom. Pod každý kus dáme kúsok plnky a podlejeme bielym vínom. Prikryté pečieme 5 minút pri 200 stupňoch. Potom tekutinu zlejeme a pečieme ešte ďalších 5 minút. Servírujeme tak, že na taniere dáme rizoto, plnku, polejeme omáčkou a na to dáme plátok ryby.
|