Zubáč
Zubáč à la Východ (fotorecept)
Autor receptu: kobjan
Zubáč s tekvicovým pyré a feniklovou omáčkou.
Postup
- Tekvicu upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C cca 50 minút.
- Po upečení z tekvice vydlabeme vnútrajšok a rozmixovaním tekvice s uvedenými ingredienciami urobíme pyré.
- Fenikel a bielu časť póru nasekáme, na lyzičke masla orestujeme, pridáme koreniny, zalejeme vodou a dusíme. Následne rozmixujeme a omáčku zahustíme smotanou.
- Filety stiahneme z kože.
- Osolíme a okoreníme.
- Filety pripravíme k naparovaniu.
- A v pare upravíme.
- Ja som dal ako prílohu ešte uvarenú cviklu, ktorú som na panvici obalil v karameli. Dobrú chuť z Východu.