Živánska

Živánska v pahrebe

Autor receptu: gordonko

Jedlo našich otcov aj starých otcov keď sedávali po večeroch pri ohníku a užívali si...

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si všetky ingredience.
  2. Kuracie prsia pokrájame a namarinujeme v oleji, v ktorom sme rozmiešali koreniny podľa chuti. Ostatné ingrediencie nakrájame, zemiaky na tenšie plátky.
  3. Odtrhneme si patričný kus alobalu a stred potrieme masťou alebo olejom.
  4. Najskôr dáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Na ne pridávame ďalšie pripravené suroviny.
  5. Oba druhy slaniny dávame na vrch ako posledné, aby tuk z nich stekal na zemiačiky. Kedysi sme živánsku aj podlievali trochou červeného vína. Alobal uzavrieme a tento balíček ešte raz zabalíme do druhej vrstvy alobalu.
  6. Urobíme si ohnisko a nakladieme toľko dreva, aby sme mali dostatok pahreby, tú potom odhrnieme , naukladáme balíčky a pahrebou ich zasypeme. Čakáme 40 minút, potom jeden balíček vyberieme a skontrolujeme či je všetko OK. Ak áno, vyberieme z pahreby všetky balíčky a môžme vkladať dalšiu várku.
  7. ... a ak vyjde všetko ako má, prajem vám DOBRÚ CHUŤ.