Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej báze, preto ich mám stále rád, či už šošovicový, fazuľový, hrachový alebo aj zemiakový. Tu je môj recept naň.
porcií
príprava
Suroviny
0,5 kg |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 ks (uvarené) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme zemiaky a spolu pražíme, kým sa zemiaky neupečú do chrumkava. Potom pridáme mletú červenú papriku, miešame aby nezhorkla. Zalejeme vývarom, pridáme cesnak a dusíme do zmäknutia.
- 2
Keď sú už zemiaky mäkké pridáme smotanu s mliekom a múkou a miešame až do zhustnutia. Na konci pridáme majorán a maslo a necháme prívarok zredukovať na požadovanú hustotu. Na konci pridáme ocot.
- 3
Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky. Údenú krkovičku hodíme na rýchlo na grilovaciu panvicu a jedlo je hotové.
Tiež zemiakový prívarok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Fotka moc pekna vc talire! :-)