Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom

Autor receptu: mracik9

Klasické zemiakové placky asi každý pozná,ale tieto si môžte pripraviť iba tak so zeleninkou.Ja vám ich ponúkam aj s mäsom a super jarným šalátom.

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke,vychladíme a postrúhame na jemnom strúhadle.Vychladené zemiaky zmiešame s tvarohom,vajíčkom,krupicou a múkou.Osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Všetko spolu vypracujeme a tvarujeme mokrými rukami malé placky,ktoré z oboch strán vyprážame na rozpálenom oleji do ružova.
  3. K týmto plackám si môžete urobiť akýkoľvek šalátik.Ja som robila redkvičkový s jarnou cibuľkou a kyslou smotanou a mäso z diviaka na koreninách ktoré som uviedla.Tieto placky sa dajú jesť len tak aj bez ničoho,sú dobré aj vychladené,len už nie sú také chrumkavé ako čerstvé.