Rybacie fašírky
Rybacie fašírky

Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 3. novembra 2021
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kucharka

Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je na dve fašírky, ale ja vždy robím aj dvoj-trojnásobnú dávku a väčšinou od oka.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
120 g
320 ml
1 ks
1 ks
25 g
50 g
1 ks
Na omáčku:
15 g
1 PL
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si v osolenej vode uvaríme očistené nakrájané zemiaky, aby mali čas vychladnúť.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu vložíme do hrnca s mliekom a bobkovým listom a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a necháme asi 5 minút postáť. Potom rybu vyberieme, stiahneme z kože a potrháme na kúsky. Z mlieka vyberieme bobkový list a mlieko si odložíme.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté zemiaky popučíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (ak chcete, môžete pridať aj napr. jarnú cibuľku, mrkvu, brokolicu... ) a potrhanú rybu. Posolíme a pokoreníme. Zo všetkého vymiešame kompaktnú hmotu.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme na dve časti, vytvarujeme fašírky a začneme obalovať: v múke, vo vajíčku a v strúhanke.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fašírky sprudka opečieme na rozpálenom oleji, z každej strany, ale iba chvíľku. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 8-10 minút.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Petržlenová omáčka: Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame a miešame, a opatrne pridávame mlieko, ktoré sme si predtým odložili. Privedieme k varu, miešame, aby nevznikli hrčky, až kým omáčka nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.

  7. 7

    Fašírky s omáčkou sú výborné len tak, s listovým šalátom, čo nám chutí v lete. V zime k tomu robím napríklad sladký zemiak a hrášok. Dobrú chuť.

    Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
Mám rada takéto jedlá. Ja by som do tej petržlanovej omáčky dala pár kvapiek citrónu, trocha omáčku osvieži v chuti :-)
kucharka
@cesminaz (5.11.2021 18:10)
Pravdaže, môže sa prihodiť alebo odobrať čo len chutí.... ja už som dala trochu citrónovej kôry do fašíriek, takže omáčku som chcela jednoduchú, ale môže sa to vymeniť :-))


Zaujímavé video z archívu TV Varecha