Džatky
Zemiakové džatky s kôprovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky očistíme, nakrájame
na kocky a uvaríme v osolenej
vode. Scedíme, pár odložíme
bokom (použijeme do omáčky). Horúce
miešame pučidlom na zemiaky
a počas toho do nich postupne
pridávame múku. Vznikne cesto,
ktoré by malo mať polotuhú
konzistenciu. Necháme ho
trošku vychladnúť.
- Medzitým nakrájame na
kocky slaninu a upražíme ju
dozlata. Vyberieme ju z tuku na
sitko. Do tuku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, stonky
z kôpru a opečieme dosklovita.
Pridáme odložené zemiaky
a smotanu. Podlejeme troškou
vody alebo vývarom a necháme
5 minút povariť. Osolíme, okoreníme a zmixujeme dohladka. Pridáme pár kvapiek octu a zvyšný kôpor nasekaný na jemno.
- Z cesta vytvarujeme guľôčky
a jemne ich pritlačíme. Opečieme na panvici s olejom z oboch strán dozlatista. Podávame s opraženou slaninkou a omáčkou,
môžeme dozdobiť kôprom.
|