Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou

archaa - fotkaarchaa, 23. septembra 2019
Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou
Foto: archaa
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks väčšie
1 ks
150 g
1 ks
cca 150-200 ml (podľa chuti)
1 ks
1 strúčik
500 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.

  2. 2

    Keď máme zemiaky už takmer mäkké, prilejeme k nim šťavu z kyslej kapusty a pridáme aj samotnú kapustu. Necháme zovrieť, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a pretlačený strúčik cesnaku. Varíme spolu ešte asi 10 minút.

  3. 3

    Medzitým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a klobásu. Poprášime paprikou a pražíme za stáleho miešania, aby sa nám nič nepripálilo. Opraženú cibuľu s klobáskou pridáme do polievky a necháme prevrieť. Odstavíme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: