Zemiaková polievka
Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou
Autor receptu: archaa
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.
- Keď máme zemiaky už takmer mäkké, prilejeme k nim šťavu z kyslej kapusty a pridáme aj samotnú kapustu. Necháme zovrieť, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a pretlačený strúčik cesnaku. Varíme spolu ešte asi 10 minút.
- Medzitým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a klobásu. Poprášime paprikou a pražíme za stáleho miešania, aby sa nám nič nepripálilo. Opraženú cibuľu s klobáskou pridáme do polievky a necháme prevrieť. Odstavíme a môžeme podávať.
|