Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou

Autor receptu: archaa

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.
  2. Keď máme zemiaky už takmer mäkké, prilejeme k nim šťavu z kyslej kapusty a pridáme aj samotnú kapustu. Necháme zovrieť, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a pretlačený strúčik cesnaku. Varíme spolu ešte asi 10 minút.
  3. Medzitým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a klobásu. Poprášime paprikou a pražíme za stáleho miešania, aby sa nám nič nepripálilo. Opraženú cibuľu s klobáskou pridáme do polievky a necháme prevrieť. Odstavíme a môžeme podávať.