Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. augusta 2014 17:10
Ďalšie recepty »

Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, pečené v rúre a doplnené chutnou strukovinou - šošovicou dusenou na cibuľke so slaninkou.

3
porcie
25 min
príprava
20 min
na 190 °C

Suroviny

Placky:
150 g
1 ks
1 ks
1 PL
40 g
1/2 ČL
1 PL alebo jogurt
2 PL
Dusená šošovica:
100 g
40 g (nemusí byť)
1 ks
3 dcl
1 ks
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistený zeler a mrkvu som postrúhala na jemnom strúhadle, pridala vajce, soľ podľa chuti, rascu, posekanú zelerovú vňať, postrúhaný syr a na spojenie lyžicu kyslej smotany. Rúru som zapla na 190°C.

    Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zeleninovej zmesi som na plech vystlaný pečiacim papierom formovala ploché placky, moje mali hrúbku asi 0,5 cm. Vyšlo mi 9 ks. Papier nezabudnite poriadne potrieť olejom a potrite aj placky zvrchu.

    Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upiekli sa za cca 20 minút.

    Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým som na opraženú cibuľu s vyškvarenou slaninkou prisypala šošovicu a zaliala ju zeleninovým vývarom. Varila som ju na miernom ohni, občas treba premiešať. Keď bola polomäkká, pridala som malý postrúhaný zemiak, ktorý sa potom rozvaril, ochutil aj zahustil šošovicu. Tekutinu treba sledovať, v prípade potreby ešte doplniť, záleží od tvrdosti šošovice.

    Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo sa dokončilo, stačilo len naservírovať a konzumovať. Najviac sa podľa mňa k tomuto jedlu hodí zemiaková kaša, prípadne rajčinová omáčka.

    Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist