Krémová zelerová polievka
Zelerovka od karantény
Autor receptu: oryana
Vrátila som sa z práce do karantény. Priateľ ma zásobil
zelerom veľkým ako melón. Nič iné mi
nezostalo, iba sa ho pokúsiť za dva týždne zjesť. Takto sa to
podarilo. Odvtedy to robím často a
dobrovoľne.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme ošúpaný pokrájaný zemiak a zeler, korenie, bujón, soľ, zalejeme vodou (asi pol litra). Uvaríme domäkka.
- Ako sa vraví, hodím to do kastróla...
- Ponorným mixérom uvedieme do krémovo rustikálneho stavu. Znamená to, že si tam možno nechať aj väčšie kúsky. Dochutíme kyslou smotanou, kôprom, citrónovou šťavou, struhneme muškátový oriešok. Hladnejší si pridajú varené vajce.