Zelerová ryba

Autor receptu: uzaska

"Rybie filé" zo zeleru s mačkanými zemiakmi na cibuľke a hríboch.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm a dáme do vriacej osolenej vody s octom. Po 4-5 minútach vyberieme a do vody dáme variť zemiaky.
  2. Z trošky vody, soli, horčice a škrobu si spravíme redšie cestíčko (konzistenciou podobné horčici).
  3. Predvarené zelerové plátky okoreníme korením na ryby, obalíme v "trojobale": hladká múka, cestíčko a strúhanka (ktorú som nemala. Použila som diy zo suchého celozrnného chleba a ovsených vločiek, preto tá rozpačitá farba).
  4. Osmažíme z oboch strán v cca centimetri oleja. Hneď po dosmažení môžeme zeler rýchlo opláchnuť v horúcej vode - zostane chrumkavý a nebude mastný.
  5. Uvarené zemiaky rozmačkáme.
  6. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a hubami, po chvíli k nim na minútu pridáme zemiaky. Premiešame.
  7. K hotovému jedlu môžeme spraviť zeleninový šalát.