Zelerová ryba
Autor receptu: uzaska
"Rybie filé" zo zeleru s mačkanými zemiakmi na cibuľke a hríboch.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeler očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm a dáme do vriacej osolenej vody s octom. Po 4-5 minútach vyberieme a do vody dáme variť zemiaky.
- Z trošky vody, soli, horčice a škrobu si spravíme redšie cestíčko (konzistenciou podobné horčici).
- Predvarené zelerové plátky okoreníme korením na ryby, obalíme v "trojobale": hladká múka, cestíčko a strúhanka (ktorú som nemala. Použila som diy zo suchého celozrnného chleba a ovsených vločiek, preto tá rozpačitá farba).
- Osmažíme z oboch strán v cca centimetri oleja. Hneď po dosmažení môžeme zeler rýchlo opláchnuť v horúcej vode - zostane chrumkavý a nebude mastný.
- Uvarené zemiaky rozmačkáme.
- Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a hubami, po chvíli k nim na minútu pridáme zemiaky. Premiešame.
- K hotovému jedlu môžeme spraviť zeleninový šalát.