Zelerová polievka so syrovými krekrami podľa Zuzany Hakovej videorecept
Ochutnajte krémovú zelerovú polievku so mozzarellovými krekrami v podaní slovenskej módnej návrhárky Zuzany Hakovej.
príprava
na 120 °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Polievka: | |
1 ks (stredne veľký) |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
čerstvá |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Krekry: | |
200 g strúhaná |
|
50 g (mleté mandle) |
|
1 PL (vláknina) |
|
1 PL |
|
1 PL (mix ľanové, slnečnicové, tekvicové) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Polievka: Do hrnca dáme kokosový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu. Postupne pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, orestujeme a ochutíme soľou a mletým bielym korením.
- 2
Orestovanú zeleninu zalejeme vodou a pridáme bujón. Varíme kým zelenina nezmäkne. Potom polievku rozmixujeme, pridáme kúsok masla a polievku ešte krátko povaríme.
- 3
Krekry: Do misky dáme nastrúhanú mozzarellu, mandľovú múku a psyllium. Môžeme pridať rôzne semienka ako napríklad slnečnicové, ľanové, tekvicové a pod. Zmes ochutíme rascou, sušeným cesnak a soľou a premiešame.
- 4
Zo zmesi rukami na doske vytvarujeme tenkú placku, ktorú nakrájame na širšie pásiky alebo iný tvar. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 120 °C približne na 5-7 minút. Počas pečenia treba krekry sledovať, aby neprihoreli.
- 5
Polievku podávame s krekrami a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu