Mäsová nátierka
Mäsová nátierka

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 2. júla 2019
Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa Zobraziť celý popisKeď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa na to použiť rôzna divina.

10 minút
príprava
480 minút
na 95 °C

Suroviny

1000 g
400 g (surová)
200 ml (ktoré vám chutí)
1 KL
1/2 KL
1 KL (alebo soľ)
1 KL
6 strúčikov
1 ks




Postup

  1. 1

    Môžete použiť aj inú divinu, ale potom by som zmenil korenie a víno. Ja som použil toto mäso, ktoré sa predáva v takýchto balíčkoch. Balia to Topoľčianky ŠL. Takže dá sa zohnať, kto chce.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pomalého hrnca dáme krájanú cibuľu.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ňu surovú slaninu o veľkosti asi 1,5 cm. Posypeme drvenou rascou, čili a vegetou (kto nechce vegetu, dá soľ.)

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Napokon pridáme mäso pokrájané na 4 cm kúsky. Zalejeme vínom, na muflóna biele suché. Je to vlastné divoký baran s veľmi chutným mäsom. Zapneme hrniec na Low to je asi 95 °C na 7 - 8 hodín. Mäso sa musí rozpadať a slanina roztopiť.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tesne pred koncom si cesnak nastrúhame a korenie zelené namelieme.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na zaver pridáme cesnak a počkáme asi 3 - 4 minúty, nech to pekne prevonia. Potom dáme hrniec preč z tepla a pridáme zelené korenie. Premiešame a dáme do pohárov, necháme vychladnúť v chlade na 12 hodín.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mne vyšli 4 aj niečo poháre 330 g. Takto to vyzerá chladené.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A takto na chlebe. Je to mierne pikantné a cesnakové. Za nápad vďačím varecháčovi @Kimlo. On nevedomky ma k tomu dokopal. Verte či nie, je to fakt dobré. Neviem či vydržia tieto 4 poháre 2 dni. Stále sme v chladničke na tom.

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Nojo, nezbývá mi než vystřihnout hlubokou poklonu - za nápad, recept, postup aj fota. Prudce jedlé celé - a to nemám v chladničke ani jeden pohár této dobroty! Muflona jsem nikdy neměla a nejspíš to tak aj ostane. Krásná práce, díky za super receptík, jsi šikovný a pilný chlapec!
frezia68
@Kvaka č: Muflóna som osobne nestretla a už som mala na jazyku otázku,že kde vlastne žiješ? Pekný recept a určite veľmi chutný.Nemám pomalý hrniec a už ani mať nebudem,hoci je to výborná vec,ale nie pre jedného. Ostáva len chváliť :-) a zapriať dobrú chuť! Robila som aj ja z bravčoviny,mám v receptoch a je to veru výborná vec.
farbuska
Pravidelne robievam rillettes z bravčového mäsa (z muflóna som robila len guláš) a to sa rozchytá prakticky ihneď. Je to aj praktický darček - najmä, ak sa dá v peknej nádobke - ktorý každý uvíta. Iste skúsim aj z diviny, lebo tvoj natretý chlebík vyzerá veľmi lákavo. Vďaka za recept aj za radu, kde získať muflóna (mrazenú balenú divinu mávajú aj v predajniach Starý otec).
haji
@Kvakac (2.7.2019 12:13)
Jdi ty brepto, červenám se od samej chvály, haha Děkuji. No, někdy se také umím odvázat, neboj.
Nepřechválit, prosím. Mohla bych zpychnout. No a některým jsem solí v očích sama o sobě i bez pochval. Tož tak.
Ještě mě napadá, že mám kus žeber z divočáka, s těmi bych mohla recept vyzkoušet. Pomaláč mám, tak ho opráším, ometu pavučiny - pak podám hlášení.
Měj hezké léto, pěknou dovolenou a pozdravuj rodinu. Si tě musí hýčkat.
kvakac
@Frezia68 (2.7.2019 13:01)

Ďakujem za koment. Pozrel som si aj tvoj recept je tiež super. Mne sa to veľmi zaľúbilo robiť. No urobil som jednu chybu ponúkol som známym a teraz stále pýtajú.
kvakac
@Terinka55 (2.7.2019 13:21)

Ďakujem za koment. Nám to veľmi chutí, čo si budeme klamať, teraz tie konzervy stoja za fajku močky. Keď si človek zvykne to sám spraviť, tak konzervy už nechutia.
kvakac
@Farbuska (2.7.2019 13:22)

Vďaka za koment aj radú o obchode - musím ho vyskúšať. Z tejto diviny je to fakt dobré. Vyskúšam aj iných druhov diviny, budem potom informovať.
kvakac
@Kimlo (2.7.2019 14:31)

Vďaka za koment, Vlastne ty si ma k tomu dokopal a som rád. Je to dobrota veľká. Vyskúšam aj z inej diviny. Dám potom vedieť.
bembo
Si mi narobil chute.Neviem či sa mi podarí zohnať muflonie plece,ale plece a iné meso z diviaka mám možnosť kúpiť hocikedy.Vieš mi poradiť aké koreniny a víno by sa hodilo?Samozrejme,najprv sa pokúsim zohnať muflonie plece.
1x kvakac
kvakac
@Kuko95 (2.7.2019 21:38)

Vďaka za koment. Mne sa to mäso páči je čisté a upravené.
kvakac
@Bembo (3.7.2019 16:31)

Vďaka za koment. Môžem poradiť, čo by som použil ja, ono každý ma inú chuť. Rozhodne by som na diviaka použil ťažké červene víno s vôňou višne ,alebo po kôstkach z lesného ovocia. Pridal do hrnca nové korenie 3 kusy a sušené borievky tiež tak 3 kusy. Miesto zeleného korenia požil čierne. Ostatné podla postupu. Tak by som to robil ja, čo aj onedlho urobím. Ja použijem niektoré s týchto vín, ktoré som vytiahol z pivnice. Možno Cuevée.


kvakac
@Bembo (3.7.2019 16:31)

Ešte som to aj napísal malo to buď CUVÉE s dvomi e a nie s tromi.
frezia
Dakujem za recept, urobila som z jelenieho mäsa. Pridala som koreniny na divinu a vetvicku rozmarinu. Vino som dala ruzove, aj ked sa k jelenovi hodi viac cervene. Nechcela som, aby mi to od vina velmi stmavlo. Nic som ale tym nepokazila, lebo Rillettes chuti vyborne.


kvakac
@Frezia (15.7.2019 21:55)

Vďaka za komentár a foto. Ja to tiež hovorím, to je normálne návykové. Je to dobrota. Nemusíš sa báť červeného vína, to za tie hodiny sa červená farba stratí a ostane len chuť z neho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia