Zeleninová polievka

Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Rozmrazovali a čistili sme chladničku a bolo treba spotrebovať zeleninu, tak sme uvarili takúto dobrú polievku. V tento pochmúrny čas nám veľmi chutila.

10
porcií
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrájame na malé kocky očistený zeler, mrkvu a petržlen. Z toho množstva zeleniny si po kúsku nastrúhame na malých okách, to na zahustenie polievky. Zemiaky krájame o čosi väčšie ako koreňovú zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno a cesnak strúhame na jemno. Všetko to spolu zmiešame.
  2. Mäso tiež nakrájame na malé kúsky.
  3. Do hrnca dáme maslo a olej zohriať, pridáme mäso, garam masala, kurkumu, čili a dusíme asi 10 minút. Mäso musí pustiť šťavu a zatiahnuť sa. Obrázok moc nevyšiel, para rosila objektív.
  4. Na mäso nasypeme zmiešanú zeleninu a dusíme tak desať minút. Miešame nech neprihorí zelenina. Zalejeme horúcou vodou a pomaly varíme hodinu. Teraz osolíme. Keď je už mäso a zelenina mäkké, nalejeme ocot prípadne dosolíme a povaríme chvíľu spolu. Zemiakový škrob rozmiešame v troche vody a vylejeme do polievky. Povaríme asi päť minút a napokon pridáme nakrájanú zelerovú vňať. Odložíme zo sporáku a necháme chvíľu postať.
  5. Dobrá a zdravá polievka na takýto jesenný čas. Nech vám chutí, ako nám.