Zeleninová polievka
Zeleninový krém s kokosovým mliekom a so zeleninovými čipsami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180-200 °C |
Postup- Očistené bataty, tekvicu, mrkvu, cibuľu nakrájame na väčšie kusy a s očisteným cesnakom uložíme na plech. Osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a poriadne premiešame. Zeleninu pečieme
v rúre vyhriatej na 180–200 °C asi 20 minút, až kým sa nezačne jemne pripekať.
- Na čipsy nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu na tenké plátky (1–1,5 mm) a vypražíme dozlatista
v oleji. Osušíme papierovou utierkou a osolíme. Na masle opečieme edamame a jemne posolíme.
- Upečenú zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby netrčala cez hladinu. Varíme asi 30 minút. Rozmixujeme, precedíme do čistého hrnca, pridáme kokosové mlieko, zjemníme a doladíme kokosovou smotanou. Dochutíme soľou, cukrom, korením, nastrúhaným zázvorom, prípadne limetkovou kôrou alebo šťavou. Znovu premixujeme, precedíme
a môžeme servírovať. Posypeme edamame fazuľkou opečenou na masle, dozdobíme sezamom, koriandrovými lístkami a zeleninovými čipsami.
|