Hubový sendvič
Hubový sendvič

Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 9. augusta 2018

Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len Zobraziť celý popisNie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde rodina a priatelia. :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda na hlivu:
3 PL
3 PL
2 PL
2 PL
2 ČL
2/3 ČL
1/3 ČL
Prísady na cibuľu:
3 ks
1 ČL
1 1/2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
Majonézová omáčka:
3 1/2 PL
1 ČL
1 ČL
Ostatné prísady:
4 ks
4 listy (mini)
2 ks
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame si všetky prísady na marinádu, vývar môžeme nahradiť japonským saké alebo jednoducho vodou.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hlivu kotúčovú si nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky (rovnako sa dá v tomto recepte pripraviť aj iná huba alebo tenké plátky tofu, seitan, čo nám chutí :) ).

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z oboch strán po nich lyžicou roznesieme marinádu a necháme ju pôsobiť 15 minút.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa hliva marinuje, nakrájame si cibuľu - na polovicu a potom na pásiky.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na strednom plameni a na oleji si opekáme hlivu, 8 minút z jednej strany a po otočení ďalších 5 minút.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme vedľa seba, aby sa nezlepili dokopy.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cibuľku si na oleji orestujeme na stredne vysokom plameni prvé 2 minúty do sklovita, potom sporák znížime na miernu teplotu a necháme ju 10 minút karamelizovať s občasným premiešaním ak by sa náhodou začala pripekať. Karamelizácii po 10 minútach dopomôžeme pridaním cukru, osolíme a ďalej karamelizujeme 10-15 minút. Potom znížime teplotu na jednotku, papriku, čierne korenie a taký malý frk octu na vyrovnanie chutí pridávame 2 minúty pred odstavením zo sporáka.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmiešame si prísady na majonézovú omáčku.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame si zvyšnú zeleninu a všetko si prichystáme na obloženie pečiva.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na suchej panvici si opečieme vnútornú stranu pečiva, aby nenasiaklo šťavu a nerozmočilo sa.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Obe strany potom natrieme majonézou, pridáme krúžky paradajky, rímsky šalát, hlivy, krúžky kyslej uhorky a napokon skaramelizovanú cibuľu.

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zľahka položíme na vrch druhú stranu pečiva, z oboch krajov prepichneme špáradlami a v strede prerežeme aby konzumácia nebola veľmi náročná. :)

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Z tohto receptu pripravíme 8 mini sendvičov, ktoré môžeme podávať aj ako hlavné jedlo s našou obľúbenou prílohou, napríklad s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ♥

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

marianne
Velmi pekné, na popise si si dala teda záležať, len kto má potom vo worde, tie fotky vymazávať:-) ale recept veeeľmi pekný, určite zrealizujem.
arnilka
krásny recept dôkladne spracovaný s názornými peknými fotkami, chuťovo perfektne skombinovaný, len zakusnúť a labúúúžo :)
jerica
Parádny recept, viem si predstaviť aj ako prílohu k mäsu. Pre mňa, inšpirácia po ruke :-)
haji
Krásná práce, vyvážené suroviny, chutě a k tomu pastva pro oko! Díky za fajnový receptík!
happybunny
@Marianne (10.8.2018 04:46)

ďakujeem :) no ja sa snažím vždy čo najnázornejšie pofotiť, to ešte vyberám z dvojnásobného množstva fotiek a zjednodušujem nech ich nie je príliš veľa :D
bendix
hneď by som si dal, pekne nafotené
určite vyskúšam :)