Hubový sendvič
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)
Autor receptu: happybunny
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne
chutná
a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný
sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú
hitom vždy, keď
sa zíde rodina a priatelia. :)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame si všetky prísady na marinádu, vývar môžeme nahradiť japonským saké alebo jednoducho vodou.
- Hlivu kotúčovú si nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky (rovnako sa dá v tomto recepte pripraviť aj iná huba alebo tenké plátky tofu, seitan, čo nám chutí :) ).
- Z oboch strán po nich lyžicou roznesieme marinádu a necháme ju pôsobiť 15 minút.
- Kým sa hliva marinuje, nakrájame si cibuľu - na polovicu a potom na pásiky.
- Na strednom plameni a na oleji si opekáme hlivu, 8 minút z jednej strany a po otočení ďalších 5 minút.
- Poukladáme vedľa seba, aby sa nezlepili dokopy.
- Cibuľku si na oleji orestujeme na stredne vysokom plameni prvé 2 minúty do sklovita, potom sporák znížime na miernu teplotu a necháme ju 10 minút karamelizovať s občasným premiešaním ak by sa náhodou začala pripekať. Karamelizácii po 10 minútach dopomôžeme pridaním cukru, osolíme a ďalej karamelizujeme 10-15 minút. Potom znížime teplotu na jednotku, papriku, čierne korenie a taký malý frk octu na vyrovnanie chutí pridávame 2 minúty pred odstavením zo sporáka.
- Zmiešame si prísady na majonézovú omáčku.
- Nakrájame si zvyšnú zeleninu a všetko si prichystáme na obloženie pečiva.
- Na suchej panvici si opečieme vnútornú stranu pečiva, aby nenasiaklo šťavu a nerozmočilo sa.
- Obe strany potom natrieme majonézou, pridáme krúžky paradajky, rímsky šalát, hlivy, krúžky kyslej uhorky a napokon skaramelizovanú cibuľu.
- Zľahka položíme na vrch druhú stranu pečiva, z oboch krajov prepichneme špáradlami a v strede prerežeme aby konzumácia nebola veľmi náročná. :)
- Z tohto receptu pripravíme 8 mini sendvičov, ktoré môžeme podávať aj ako hlavné jedlo s našou obľúbenou prílohou, napríklad s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ♥