Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na konci pridáme cuketu nakrájanú na kocky.
  2. Zapekaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme plátky lasagní, zeleninovú zmes a nakrájané sušené paradajky. Posypeme nastrúhanou mozzarellou. Takto vrstvíme 2 cm od vrchu misy.
  3. Pripravíme bešamel. Na rozpálenom oleji orestujeme múku, pridáme mlieko a smotanu. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Miešame do optimálnej hustoty a vylejeme na pripravené lazane.
  4. Naplnenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme na 180 °C približne 30 minút. Môžeme podávať s listovým šalátom ochuteným citrónom a olivovým olejom.