Zeleninové lasagne
Zeleninové lasagne
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame
na kolieska. Zeleninu orestujeme na
rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané
paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, podlejeme troškou vody
a dusíme do mäkka. Na konci pridáme
cuketu nakrájanú na kocky.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme plátky lasagní, zeleninovú zmes a nakrájané sušené paradajky.
Posypeme nastrúhanou mozzarellou. Takto vrstvíme 2 cm od vrchu misy.
- Pripravíme bešamel. Na rozpálenom oleji orestujeme múku, pridáme
mlieko a smotanu. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Miešame do optimálnej hustoty a vylejeme na pripravené lazane.
- Naplnenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme na 180 °C približne 30 minút. Môžeme podávať s listovým šalátom ochuteným citrónom a olivovým olejom.
|