Zeleninová omáčka
Zeleninová omáčka s tofu a so žemľovými knedľami
Autor receptu: redakcia
Postup- Žemľové knedle: Žemle alebo rožky nakrájame. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov
vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky prešľaháme s mliekom a zmesou zalejeme pečivo. Pridáme soľ a strúhaný
muškátový orech, môžeme pridať aj nakrájaný špenát (alebo medvedí cesnak, pažítku, mladú žihľavu). Dobre premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov,
zamiešame a zo zmesi vytvarujeme valčeky. Každý dáme do mikroténového vrecka a zaviažeme.
Varíme vo vode na miernom ohni
cca 30 minút. Knedľu však
môžeme kúpiť aj hotovú.
- Omáčka z koreňovej zeleniny: Očistenú nakrájanú zeleninu
s koreninami upečieme v rúre. Upečenú zeleninu rozmixujeme
a dochutíme smotanou na šľahanie. Zeleninu
však môžeme s koreninami aj podusiť na oleji
a na cibuľke. Potom pridáme smotanu,
necháme prevrieť a rozmixujeme.
- Podávame s opečeným údeným tofu,
lyžičkou vhodného lekváru a plátkom
citróna.
|