Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 25. apríla 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
| 8 filiet |  | 
| 400 g (plátky) |  | 
| 4 ks |  | 
| 400 g |  | 
| 200 g |  | 
|  | |
| 20 g |  | 
| 50 g |  | 
| 20 g |  | 
| 100 g |  | 
| 100 g |  | 
|  | |
| 10 g |  | 
| 10 ml |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 PL |  | 
| 500 g |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
| 100 ml |  | 
| 1 ks |  | 
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme. 
- 2
Hrášok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 30 sekúnd, vyberieme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme a rozmixujeme. 
- 3
Cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané ingrediencie a opečieme. Pridáme tymian. Všetko podlejeme bielym vínom, zredukujeme a pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme a poprášime červenou paprikou. Podlejeme ľubovoľným vývarom. Pridáme skelety kôrovcov, bobkový list, varíme 3 hodiny a prilievame vodu. Precedíme. Do omáčky pridáme soľ, korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Prevaríme a zredukujeme na polovicu. Pridáme maslo. 
- 4
Filety sivoňa vykostíme, odstránime kožu a naukladáme na fóliu vedľa seba. Rybu osolíme a okoreníme. Na filety naukladáme špenát, naň dáme plátky údeného lososa. Vytvarujeme roládu, stiahneme do fólie a na koncoch fóliu zauzlíme napevno. Roládu varíme vo vriacej vode 6–7 minút. Potom ju rozbalíme a obalíme morskou riasou nori. Tiež závitky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu