Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 25. apríla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Hrášok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 30 sekúnd, vyberieme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme a rozmixujeme.

  3. 3

    Cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané ingrediencie a opečieme. Pridáme tymian. Všetko podlejeme bielym vínom, zredukujeme a pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme a poprášime červenou paprikou. Podlejeme ľubovoľným vývarom. Pridáme skelety kôrovcov, bobkový list, varíme 3 hodiny a prilievame vodu. Precedíme. Do omáčky pridáme soľ, korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Prevaríme a zredukujeme na polovicu. Pridáme maslo.

  4. 4

    Filety sivoňa vykostíme, odstránime kožu a naukladáme na fóliu vedľa seba. Rybu osolíme a okoreníme. Na filety naukladáme špenát, naň dáme plátky údeného lososa. Vytvarujeme roládu, stiahneme do fólie a na koncoch fóliu zauzlíme napevno. Roládu varíme vo vriacej vode 6–7 minút. Potom ju rozbalíme a obalíme morskou riasou nori.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist