Bravčová panenka
Bravčová panenka

Zaúdená bravčová panenka so zemiakovými guľôčkami a s bryndzovou penou

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 9. júna 2022
Zaúdená bravčová panenka so zemiakovými guľôčkami a s bryndzovou penou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
25 minút
na 60 °C

Suroviny

900 g
500 g
250 g
2 ks
250 g
100 g
50 g (33 %)
25 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, položíme na dierkovaný plech alebo hrubý alobal, do ktorého sme urobili dierky. Do nádoby dáme mokré piliny a zapálime. Keď začnú dymiť, dáme na to plech alebo alobal s panenkou a necháme niekoľko minút údiť.

  2. 2

    Zaúdenú panenku dáme do uzatvárateľnej nádoby, pridáme maslo a dusíme v rúre pri 60 stupňoch 25 minút alebo pripravujeme sous vide pri 62 stupňoch 20 minút. Zaúdenú panenku pred podávaním opečieme z každej strany dozlatista.

  3. 3

    Múku, vajcia a prelisované uvarené zemiaky zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta robíme malé guľôčky. Hotové guľôčky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pred podávaním preložíme na panvicu s maslom, pridáme nasekané bylinky a prehrejeme.

  4. 4

    Bryndzu, mlieko a smotanu dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dochutíme.

  5. 5

    Panenku podávame so zemiakovými guľôčkami, s bryndzovou penou a omáčkou demi glace.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha