Zapekaný baklažán s kuracím mäskom a špargľou fotorecept
:)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 6 strúčikov |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| 6 ČL |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| 6 ks |
|
| 2 hrste |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 3 x 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Očistíme si a nakrájame všetky suroviny.
-
2
Kuracie mäso opečieme na panvici (10 min) osolené a okorenené. Na ďalšiu panvicu si dáme cibuľu, ktorú opečieme do zlatista,cesnak, papriku (zelenú, červenú, žltú), olivy, paradajku, posypeme bazalkou a počkáme kým paprika zmäkne.
- 3
Na plech vymastený olejom si poukladáme baklažány a začneme plniť. - na spodok dáme syr
- 4
- kuracie mäso
- 5
- zeleninovú zmes z panvice a posypeme syrtom a slnečnicovými semiačkami. Dáme zapiecť do rúry na 25 minút - 180 stupňov.
- 6
Ošúpeme špargľu, zviažeme nitkou a dáme variť do vriacej vody na cca 3 minúty. ( Mala by vyplávať na hladinu ak je už dobrá )
- 7
Zapečený baklažán podávame s mixom ľadového šalátu a rukoly, špargľou, mesiačikom citrónu a celozrnnou žemľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu