Zapekaný baklažán
	        Zapekaný baklažán Parmigiana
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Obed plný vynikajúcej zeleniny a mozzarelly.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Paradajky umyjeme, šupku jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody, vyberieme a dáme do studenej vody. Paradajky ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
 - Na rozohriaty olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko restujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, nadrobno nakrájané lístky bazalky, ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru.
 - Baklažán umyjeme, očistíme
a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Osolíme, necháme chvíľu „vypotiť“ a osušíme. Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, paradajkovú omáčku a nastrúhanú mozzarellou. Tieto vrstvy opakujeme podľa veľkosti zapekacej misky asi 3 až 4-krát. Zapekáme v rúre vyhriatej na
160 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a servírujeme.