Pečený baklažán

Zapekaný baklažán (fotorecept)

Autor receptu: pauveg

Zapekaný baklažán na vegetariánsky ale aj vegánsky spôsob.

2
porcie
10 minút
príprava
30 - 40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme si baklažán, strúčiky cesnaku a koreniny (soľ, čierne korenie, oregano a chilli mleté).
  2. Predtým baklažán umyjeme rozkrojíme na dve polovice.
  3. Vnútro baklažánu nakrájame do mriežky. Strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky (aby sa potom vošli medzi mriežky baklažánu, ktorý sme si nakrájali).
  4. Plátky cesnaku vložíme medzi mriežky baklažánu.
  5. A teraz dochuťovanie. Baklažán polejeme olivovým olejom, a dochucujeme soľou, čierným korením, mletým chilli a oreganom.
  6. Baklažány dáme na plech, rúru predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na 30 - 40 minút.
  7. Baklažán máme hotový. Možete si ku nemu priložiť grilovanú mrkvu, petržlen alebo hocijakú grilovanú zeleninu. Ja som si dala k tomu zemiaky.