Pečený baklažán
Zapekaný baklažán (fotorecept)
Autor receptu: pauveg
Zapekaný baklažán na vegetariánsky ale aj vegánsky spôsob.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 - 40 minút na 180 °C |
Postup
- Nachystáme si baklažán, strúčiky cesnaku a koreniny (soľ, čierne korenie, oregano a chilli mleté).
- Predtým baklažán umyjeme rozkrojíme na dve polovice.
- Vnútro baklažánu nakrájame do mriežky. Strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky (aby sa potom vošli medzi mriežky baklažánu, ktorý sme si nakrájali).
- Plátky cesnaku vložíme medzi mriežky baklažánu.
- A teraz dochuťovanie. Baklažán polejeme olivovým olejom, a dochucujeme soľou, čierným korením, mletým chilli a oreganom.
- Baklažány dáme na plech, rúru predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na 30 - 40 minút.
- Baklažán máme hotový. Možete si ku nemu priložiť grilovanú mrkvu, petržlen alebo hocijakú grilovanú zeleninu. Ja som si dala k tomu zemiaky.