Zapekané lasagne

Zapekané lasagne

Autor receptu: galbani

Chutný obed pre 4 osoby.

4
porcie
140 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravte bolonskú omáčku. Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.
  2. Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troške vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievania zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.
  3. Medzitým lasagne predvarte v osolenej vode. Aby nedošlo k ich zlepeniu, môžete ich po uvarení ponoriť do studenej vody a zaliať kvapkou olivového oleja.
  4. Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájanú mozzarellu. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a na to poukladajte kúsočky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.