Zapečené kuracie prsia v syrovom župane (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Skvelý tip na užasne šťavnaté a mäkkučké kuracie prsia! Raz mi ich takto pripravené ponúkla naša pani susedka na záhrade a hneď som si vypýtala recept, pretože ma nesmierne očarili... :-)))

8
porcií
60 minút
príprava
80 minút
na 190/175 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, nakrájame na menšie rezne, ktorých okraje na 3 miestach narežeme, aby sa nám pri vysmážaní nevykrútili.
  2. Takto pripravené rezne osolíme. Do pevnejšieho sáčku (používam sáčky do mraziaka)nasypeme strúhanku. Postupne do neho vkladáme rezne a zľahka do nich vklepeme strúhanku (na obidvoch stranách) .
  3. Nastrúhame si tvrdý syr (používam eidam) a rozbijeme 8 vajec (na obrázku je len 7, jedno som dodatočne počas vysmážania pridala).
  4. Vajíčka vyšľaháme a pridáme k nim nastrúhaný syr tak, aby vzniklo polotuhé cesto. Nemusíme použiť celý syr, trošku odoberieme a necháme na neskôr na posypanie.
  5. Obalené rezne namáčame z oboch strán do syrového cestíčka a dáme do rozpáleného oleja vysmažiť.
  6. Vysmažené ich naukladáme (po výške) do pekáča z varného skla (môžeme použiť aj klasický plechový alebo kameninový), posypeme zvyšným syrom a zalejeme 10% smotanou, v ktorej sme rozmiešali trošku soli a červenej sladkej mletej papriky.
  7. Prikryjeme alobalom a pečieme 1hod. pri 190°C. Rezne počas pečenia už nepodlievame. Po hodine dáme alobal dole, znížime teplotu na 175°C a ešte 10min. zapečieme.
  8. Ako prílohu som dala varené zemiaky s maslom a pažítkou.