Yayla çorbasi (jogurtová polievka s ryžou a mätou) -Turecko

archaa - fotkaarchaa, 7. júna 2013
Yayla çorbasi (jogurtová polievka s ryžou a mätou) -Turecko
Foto: archaa

Aj keď sa vám podľa názvu možno nebude pozdávať, musím vám povedať, že je to jedna fantastická polievočka, presvedčte sa sami...

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
1 strúčik
1 ks
500 ml
1 CL
125 g
300 g
2 PL
 alebo sušená




Postup

  1. 1

    Na 2 PL olivového oleja opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, zalejeme vývarom a pridáme opláchnutú ryžu.

  2. 2

    Toto varíme 15-20 minút (ale dlžka varenia záleží od toho, akú máte ryžu), extra zmiešame jogurt s múkou, zbytkom oleja a vlejeme do vývaru. Rýchlo metličkou miešame a zahrievame, ale nesmie to vrieť.

  3. 3

    Polievku osolíme, okoreníme, pridáme mätu, nasekanú čilli papričku a odstavíme.

Diskusia k receptu

jamarlen
dnes sme tvoju polievku varili, i keď bez múky, kvôli bezlepkáčovým príbuzným. jogurt sme pridali až do uvarenej. deti sa tešili, ako ryža "narastie", ale nezostalo ani trochu, tak sa nedočkali:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia