Foto: lucylee
A teraz jeden z tých nezdravších, ale veľmi chutných receptov, ktorý som robila včera pre manžela na večeru. Prvý raz som ich jedla doma u Zobraziť celý popisA teraz jeden z tých nezdravších, ale veľmi chutných receptov, ktorý som robila včera pre manžela na večeru. Prvý raz som ich jedla doma u @janaali a pripravila nám ich jej mamina, aj keď v inej obmene.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Nakrájame cibuľu, slaninu, mrkvu a šampiňóny na drobné plátky alebo kocky a dusíme na oleji, kým nezmäknú.
-
3
Paradajky, salámu a feferónku si na drobno nakrájame a pridáme nastrúhaný alebo na drobno nakrájaný tvrdý syr, 1 vajíčko, celé balenie syrokrému, pridáme uvarenú ryžu a zamiešame. Pridáme udusenú mrkvovo-slaninkovo-šampiňónovú zmes a ešte raz v miske premiešame, kým nám nevznikne hustá hmota.
-
4
Nakrájame si suchší chlieb.
-
5
Hmotu natierame na chlebíky.
-
6
Obalíme z jednej strany, na ktorej je hmota v strúhanke (ja som použila celozrnnú).
-
7
Vyprážame z jednej strany na oleji (tou, kde máme hmotu a strúhanku). Zámerne neuvádzam množstvo surovín, nech si každý dá, koľko chce a má rád. Nemusíte sa presne držať receptu, môžete pridať kyslé alebo šalátové uhorky, papriku, kápiu, šunku, kto má čo v chladničke. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu