Vyprážané chlebíky s prekvapením (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

A teraz jeden z tých nezdravších, ale veľmi chutných receptov, ktorý som robila včera pre manžela na večeru. Prvý raz som ich jedla doma u @janaali a pripravila nám ich jej mamina, aj keď v inej obmene.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Nakrájame cibuľu, slaninu, mrkvu a šampiňóny na drobné plátky alebo kocky a dusíme na oleji, kým nezmäknú.
  3. Paradajky, salámu a feferónku si na drobno nakrájame a pridáme nastrúhaný alebo na drobno nakrájaný tvrdý syr, 1 vajíčko, celé balenie syrokrému, pridáme uvarenú ryžu a zamiešame. Pridáme udusenú mrkvovo-slaninkovo-šampiňónovú zmes a ešte raz v miske premiešame, kým nám nevznikne hustá hmota.
  4. Nakrájame si suchší chlieb.
  5. Hmotu natierame na chlebíky.
  6. Obalíme z jednej strany, na ktorej je hmota v strúhanke (ja som použila celozrnnú).
  7. Vyprážame z jednej strany na oleji (tou, kde máme hmotu a strúhanku). Zámerne neuvádzam množstvo surovín, nech si každý dá, koľko chce a má rád. Nemusíte sa presne držať receptu, môžete pridať kyslé alebo šalátové uhorky, papriku, kápiu, šunku, kto má čo v chladničke. Dobrú chuť!