Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom fotorecept

tikadielko - fotkatikadielko, 5. novembra 2010

Suroviny

1
 plátkový
Zemiakový šalát:




Postup

  1. 1

    Z kuriatka budeme potrebovať prsia a stehná. Z kostí som urobila polievočku a kedže som si vopred premyslela čo budem variť na druhý den tak som si kúpila kuracie krídelká a tieto dve čo mi ostali s dnešného obeda som pridala k nim a urobila som kuracie krídelká s medom . Nabudúce sa s vami podelím aj o tento receptík no bohužial som to neodfotila. No podme k receptu:

    Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsie jemne naklepeme osolíme,okoreníme,potrieme korčicou,položíme plátok syra,brokolicu a mrkvu.Preložíme,zošijeme,obalíme v trojobale a vyprážame. Kuracie stehná len osoliť,okoreniť,obaliť a vypražiť.

    Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiakový šalát: V šupke uvaríme zemiaky .Ked vychladnú,ošúpeme ich a pretlačíme cez pučidlo na zemiaky.Pridáme majonézu ,pár lyžíc horčice, natvrdo uvarené a na kocky pokrájané vajcia,kyslé uhorky,cibuľu,steril.hrášok,kukuricu,mrkvu.Osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

egreska
vyprážane kuracie stehna su pre mna č.1 :-)) a ta plnka k tomu bonus ..
porzellanka
Tikadielko, toto si nemala! :-) Vyprazane kuracie stehno a k tomu majonezovy salat - moje najoblubenejsie jedlo! a mozem ho jest tak 1x do roka, ked sa dostanem k slovenskej majoneze :-(. nemecka majoneza je uplne ina ako nasa a ja tu nasu neviem a neviem utrafit!
violetacamorova
Môže to byť veľmi chutný nedeľný obed, vďaka za inšpiráciu, často vyprážam kuriatko ale bez plnky a ako príloha zamiakový šalát !
dogagador
porzellanka, preco si nekupis HEINZ mojonezu? ta je velmi podobna, mala by byt dostupna v Nemecku...
evanaaa
Peknééé, veru a dobré. Aj tie stehná by sa dali plniť, pod kožu, ja tak dávam plnku, čo sa ňou plní kura. A Porzellanka, majonézu si môžeš aj sama spraviť z vajec, alebo len zo žľtkov, bude lepšia ako kúpená, môžeš aj deň dopredu, ak nemáš potom čas. Alebo, ako ti radí Dogagador.
dorisa
Mňam, dala by som si, je to zaujímavý receptík, ukladám si ho.
enerrgizer
vyprážané kuracie mäso, také mám najradšej...a ešte aj plnené, super...
tatranka
Tak toto je príma mňamka,hoci určite pre mňa nasleduje žlčnikový záchvat.
tikadielko
@porzellanka to ani Hellmans tam nemajú??? tak skús tú domácu majonézu ja recept neviem no viem spravit super tatársku omáčku ak chceš pridám receptík.Vieš ja zas žijem v írsku a tu tatarku nikde nemaju tak si robievam a lepšia je ako slovenská kúpená ...
tikadielko
Dakujem vám všetkým velmi prekne určite vyskúšajte ale odporúčam nie každú nedelu.
svetlana9
perfektné, práve som mala na mysli, že naplním kuracie prsia niečim takým, ako sa dáva do španielskych vtáčkov. INak na vianoce robím plnené morčacie rezne so syrom a sušenou slivkou. Samozrejme príloha musí byť zemiakový šalát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia